Freakshake
Food

Zelf Freakshakes maken

Wie voor het eerst kennismaakt met een ‘freakshake’: dit is een mierzoete combinatie van alles wat we maar lekker vinden, maar vooral met veel snoep, slagroom en de meest te gekke combinaties die er maar te bedenken zijn. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of je kunt het verwerken in je freakshake.

Oorspronkelijk uit Australië

Zelf dacht ik altijd dat deze mierzoete drankjes afkomstig waren uit Amerika, maar na enig speurwerk blijkt dat ze zijn overgewaaid uit Australië. Inmiddels zijn ze ook in ons land volop verkrijgbaar.

Deze Guilty Pleasure is een mix tussen een klassieke milkshake en een over-the-top topping die bestaat uit vooral snoep…veel snoep! De freakshakes zien er heel verleidelijk lekker uit en wie op Instagram zoekt naar #freakshake, die vindt de meest te gekke combinaties. Echte eye-catchers dus op social media!

Freakshake 1 768x1024 - Zelf Freakshakes maken

Allereerste freakshake

Vorig jaar waren Julie en ik op ons moeder-dochter uitje en gingen we naar This is Holland in Amsterdam (ook erg leuk trouwens) 🙂 en voordat we naar binnen gingen, bestelden we een freakshake bij de daarnaast gelegen Socialclub The Butcher.

Geen idee wat we konden verwachten, maar die enorme verbazing die van Julie’s gezicht af te lezen viel sprak boekdelen :-). Normaal gesproken probeer ik ze zoveel mogelijk gezond voer naar binnen te laten werken, maar af en toe moet dit ook wel kunnen vind ik. Lekker genieten met mate zeg maar.

Zomervakantie 2020

Dat de zomervakantie dit jaar een beetje anders dan anders verloopt, zal voor velen van ons denk ik ook het geval zijn. Die van ons startte niet heel fijn, want Julie kreeg verkoudheidsklachten en is afgelopen weekend zelfs nog getest op corona (wat ze gelukkig niet blijkt te hebben). Tot de uitslag binnen was hebben we haar uiteraard thuis gehouden en dat was niet altijd even fijn voor de kleine meid. Inmiddels is ze weer lekker opgeknapt gelukkig!

Om er toch een beetje een vakantiegevoel aan te geven besloot ik de kids te verrassen met het maken van een freakshake. Absoluut niet gezond (al kun je ‘m wel gezond maken door het ijs te vervangen door fruitsmoothie en het snoep door vers fruit, maar daar hadden wij geen zin in) :-).

Ingrediënten Freakshake 1024x733 - Zelf Freakshakes maken

Wat ging erin?

Op bovenstaande foto kun je zien wat wij zoal gebruikten. Voor 2 bekers (die we ooit eens bij Xenos kochten) gebruikten we:

 • 6 bolletjes ijs (wij hadden aardbei/vanille)
 • 2 donuts (bij AH heb je leuke met spekkies erop)
 • 400 ml halfvolle melk
 • 1 beker verse slagroom (met 1 zakje Klop-fix)
 • 1 Kinder Bueno doormidden
 • Handje snoep (zelf geschept bij Kruidvat)
 • Glitters met citroensap om de rand te versieren
 • Mini marshmallows (gekocht bij Xenos)
 • 5 ijsklonten
Freakshake maken 1024x1024 - Zelf Freakshakes maken

Hoe maak je het?

Eigenlijk is dit mega simpel. Hieronder leg ik het stapsgewijs uit:

 • je doet een beetje citroensap in een schaaltje en doopt de bovenkant van de beker erin, waarna je de beker door een schaaltje met spikkels haalt;
 • vervolgens doe je de bolletjes ijs met de melk en een stuk of 5 ijsklonten in de blender en mixt het. Wij gebruiken de Magimix Le Blender; echt een heel fijne machine!
 • daarna giet je het mengsel in de 2 bekers en die zet je een kwartiertje in de vriezer;
 • ondertussen maak je met Klop-fix en verse slagroom de topping;
 • zodra de bekers uit de vriezer komen leg je eerst de donut erop;
 • vervolgens een flinke (echt flinke!) klodder slagroom erop;
 • daarna kan het versieren beginnen! Hoe gekker, hoe beter! Snoepjes die het altijd goed doen zijn kersjes en Kinder Bueno ziet er leuk uit om erbij te doen.

Simpel toch? Daarna begon het snoepfeest! Van tevoren wist ik al: dit gaan ze never nooit op krijgen en dat klopte ook. Meer dan de helft bleef over en dat hebben ze in de koelkast gezet voor ’s middags.

Freakshakes maken 1024x1024 - Zelf Freakshakes maken

Zoals gezegd moet dit af en toe eens kunnen, maar ik vind de hoeveelheid suiker die erin zit schrikbarend hoog. Bij ons skipten we de lunch en ze namen in plaats daarvan deze shake. Werkelijk alles is er ongezond aan en dit moet je dus echt niet te vaak maken zeg maar :-). De kids willen er binnenkort een gezonde versie van maken, met een smoothie van vers fruit (i.p.v. ijs) en slagroom met fruit topping (en ok: er moet dan wel een donut tussen) :-).

Heb jij weleens een freakshake gezien of geproeft? Of ben je van plan er binnenkort eentje te maken?

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Zelf Freakshakes maken
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *