Wondr
Dagjes uit

Wondr Experience: zin om lol te maken!

Als ik het met anderen over Wondr Experience heb denk ik eigenlijk maar 2 dingen: hier moet je echt een keer naartoe (met of zonder kids) en hoe ga ik anderen in vredesnaam uitleggen wat dit precies is? Ik zag het als iets waar je vooral heel veel lol kon maken en dat bleek te kloppen!

Mega veel zin in!

Vorige week boekte ik 1 dag vooraf 3 tickets voor het Wondr Experience in Amsterdam en wat hadden we daar een zin in! Al ver voor corona las ik een te gek stuk online over het Wondr Experience en alleen al na het zien van 2 foto’s was ik om: hier wilde ik gewoon echt zo graag heen.

De kids waren hier ook absoluut voor te porren en konden niet wachten om een duik te nemen in het bad met roze marshmallows of om te douchen onder een straal van confetti. De foto’s waren al zo leuk, maar dat het in het echt leuk zou zijn, dat is 1 ding wat zeker is!

Wondr 1 1024x768 - Wondr Experience: zin om lol te maken!

Speeltuin voor jong en oud(er)

Wondr Experience is eigenlijk het beste te omschrijven als een ‘fluffy, roze speeltuin’ met allerlei te gekke kamers die zijn ingericht om vooral enorm te genieten van allerlei dingen die je nog nooit hebt gezien.

Voornamelijk doe je er maar 1 ding en dat is foto’s maken (in alle soorten en maten en hoe gekker hoe beter) :-). De ene ruimte is nog gaver om te zien dan de andere en je waant je echt in een hele andere wereld.

Voor jonge kids is dit eigenlijk ook al te gek, maar zijn ze wat ouder met eigen mobiele telefoon? Dan is het nog een stuk interactiever!

Wondr 4 874x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!
Wondr 3 768x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!

En dan de prijs…

Slik, de prijs is iets waar ik zelf toch wel een nachtje over heb geslapen, want een regulier ticket voor iedereen vanaf 11 jaar bedraagt EUR 24,50. Voor kids t/m 10 jaar betaal je EUR 16,50. In mijn geval was ik EUR 65,50 kwijt en dat vond ik wel echt aan de prijs voor iets waarvan gezegd wordt dat je er 1.5 uur in rondloopt.

Uiteindelijk heb ik toch 3 tickets gereserveerd via de website en was mijn wens om erheen te gaan toch te sterk :-). Je kunt via de website ook ‘kids time tickets’ bestellen. Tijdens ‘kids time’ kun je als gezin met jonge kinderen in op zaterdag- en zondagochtend rustig door het Wondr Experience lopen.

Wondr 2 1024x768 - Wondr Experience: zin om lol te maken!

En dan zijn we binnen…

Je reserveert een bepaald tijdslot en zorgt dat je op dat moment bij de ingang bent. Daar gekomen meld je je aan en vul je je gegevens in, waarna je een speciale online Wondr pass krijgt met QR-code. Je loopt vervolgens een soort neon gang door (wat al leuk is op zich en wat van kleur veranderd). Je voelt al gelijk: overal wil je foto’s maken!

De kids zijn niet meer te houden (en ik zelf ook niet haha): we willen zoveel mogelijk van dit alles zien en vooral vastleggen op onze telefoons! Dit is eigenlijk zo lastig te omschrijven, want je moet het vooral echt ervaren…Er is zoveel te zien en zoveel te doen dat je het besef van tijd kwijt bent.

Het liefst laat ik al mijn foto’s zien, maar dat vind ik zonde, want je kunt dit echt het beste zelf gaan aanschouwen.

Wondr 5 1024x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!
Wondr 1024x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!

Zoveel te zien!

Maar dan ook echt: zoveel te zien…! In werkelijk iedere ruimte is veel te zien en te ervaren. Net als je denkt: het kan niet leuker, dan kan het dus leuker! Ik verklap niet alles, want je moet dit eigenlijk zelf bewust meemaken, maar we hebben van alles gezien. Van 1 grote kleurplaat ruimte (waarmee je zelf aan de slag kan gaan met enorme stiften) tot een douche die je kunt nemen waar echte confetti uitkomt.

Wondr 6 1024x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!

Je valt van de ene in de andere verbazing en ik zie de kids heel druk in de weer met hun mobieltjes. Ik zelf ook overigens en kom handen en ogen tekort. ‘Mama, wil je echt even hier een foto van maken, mama kun je mij echt hier even op de foto zetten’? En ondertussen ziet mama ook enorm veel om te fotograferen. Het is te leuk allemaal!

Op een aantal plekken gebruik je de online Wondr pass, scan je de QR code en wordt er vervolgens een foto van je gemaakt. Deze foto’s kun je na afloop kopen tegen een tarief van EUR 5 per foto en 3 voor EUR 10. Persoonlijk vond ik de toegangsprijs al best hoog en had ik niet zo’n zin om ook nog eens geld uit te geven aan extra foto’s. Het was ook niet nodig, want wat hadden we zelf een hoop foto’s geschoten!

Wondr 7 1024x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!

Wat vonden wij het leukste?

Eigenlijk konden we totaal niet kiezen, maar 2 dingen sprongen er voor ons echt uit. Allereerst het enorme zwembad met blauwe ballen erin. Het is echt een flink, diep zwembad met allemaal blauwe ballen erin waar je echt in kunt jumpen of zwemmen. Echt heerlijk en je voelt je weer even 8 :-).

Je moet hier echt opletten dat je je mobieltje niet kwijt raakt, want toen wij er waren, lagen 2 mobieltjes verstopt onder de ballen. Ik kan je vertellen: die krijg je niet makkelijk weer terug :-).

Daarnaast was het ‘spekkies bad’ te gek! Je kreeg spontaan trek in spekjes en het voelde heel relaxed om erin te ‘zwemmen’. Oscar en Julie vonden de glijbaan leuk en waren daar niet vanaf te slaan. In totaal waren we alleen al 15 minuten in het spekkies bad, zo leuk was dat alleen al.

Wondr 8 1024x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!
Freakshake 2 768x1024 - Wondr Experience: zin om lol te maken!

Is Wondr het geld waard?

Na afloop deelden de kids samen een te gekke freakshake (ze hadden tenslotte nog niet genoeg suiker op die week) 🙂 en ging ik eens nadenken of ik Wondr het geld waard vond.

Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want we vonden dit gewoon echt zo leuk! Zelden zijn we op plekken geweest die zo inspirerend waren als het Wondr Experience. Ik vond het het geld persoonlijk dubbel en dwars waard, omdat we er zelf ruim 3 (!) uur rondgelopen hebben, heel veel gave foto’s hebben gemaakt en kinderen kunnen er echt kind zijn (en volwassenen ook) :-).

We zijn er nu 1 x geweest en daar blijft het bij ons wel bij, maar is dit een vette tip voor de vakantie? Absoluut! Tip: vergeet je mobieltje niet mee te nemen…:-).

Ben jij al eens in Wondr Experience geweest en wat vond je ervan?

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Wondr Experience: zin om lol te maken!
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *