Too Good To Go
Algemeen Food

Too Good To Go | weer een maaltijd gered!

Too Good To Go? Kerstpakketten!

Too Good To Go – er zijn vast mensen die er nog nooit van gehoord hebben en er zijn vast veel hardcore fans die wekelijks (of zelfs dagelijks) alles op alles zetten om voedselverspilling tegen te gaan. Heb jij weleens van dit mooie concept gehoord en red jij maaltijden van de vuilnisbak?

Tot een half jaar geleden hadden wij er nog nooit van gehoord, maar ineens was het daar en waren we er aan verslingerd om Too Good To Go pakketten te kopen bij lokale ondernemers en supermarkten. Het voelde alsof we iedere keer weer een traditioneel kerstpakket aan het uitpakken waren met het gezin. Wat zou er deze keer in het pakket zitten? En wat voor lekkers konden we daar dan van koken?

Steeds weer een verrassing

Voordat ik je ga uitleggen hoe Too Good To Go werkt wil ik je vast waarschuwen, want je raakt hier lichtelijk verslaafd aan, aan dit prachtige concept! Hier vinden we het steeds weer 1 grote verrassing wat er in het pakket zit en met name de lekkere zoetigheden op zaterdagen zijn hier favoriet. En weet je niet wat je de volgende dag nu weer moet koken? Scoor dan eens een Too Good To Go pakket, want dat je menu vol verrassingen zal zitten de volgende dag is zeker!

Even voor de duidelijkheid: ik word op geen enkele manier gesponsord hiervoor en mijn enthousiasme hiervoor komt rechtstreeks uit mijn hart. Ik geloof namelijk oprecht dat dit concept iets is wat kan bijdragen aan een stukje ‘mooiere wereld’. Daarnaast vinden wij het belangrijk om onze kids ook een stukje bewustzijn mee te geven en dat het niet OK is om ondoordacht met voedsel om te gaan.

IMG 20200626 WA0017 e1593242319367 478x1024 - Too Good To Go | weer een maaltijd gered!

Korte uitleg

Zet een club ‘waste warriors’ bij elkaar die geloven dat iedereen een verschil kan maken in de strijd tegen voedselverspilling en koppel daar een app aan en je krijgt Too Good To Go. Het verhaal hierachter is dat er in veel huishoudens voedsel wordt weggegooid (dat is hier niet anders) en dat je hier vaak nog iets mee kunt een volgende dag. Dit geldt ook voor supermarkten, restaurants, bakkerijen etc. etc. en dit eten is letterlijk ‘Too Good To Go’.

Er werd een app ontwikkeld (Too Good To Go) en die kun je downloaden om vervolgens pakketten met voedsel te kopen tegen een zeer lage prijs. Het gaat om voedsel wat bijna over de datum is, maar vaak nog 1 of 2 dagen prima gegeten kan worden. Je eet dus geen producten die over de datum zijn, maar je redt ze van de vuilnisbak :-). Ok top, klinkt goed, maar hoe werkt dat in de praktijk?

IMG 20200626 WA0020 e1593242460848 477x1024 - Too Good To Go | weer een maaltijd gered!

Jumbo en Makro zijn favoriet

Allereerst moet je de app downloaden in de Play Store of App Store en dan kan het feest beginnen!

Wij kopen meestal 1 x per week een Too Good To Go pakket op vrijdagavond en dan bij voorkeur die van onze lokale Jumbo Polanen in Woerden en de Makro in Nieuwegein. Vervolgens kunnen we zaterdag vanaf 10.00 uur ons pakket ophalen (tada: verrassing!). Met deze pakketten hebben wij echt hele goeie ervaringen. De pakketten zijn op zaterdagen vaak erg uitgebreid, er zit net even iets extra’s in, zoals een taart of lekkere broodjes, en dat vinden de kids erg leuk. De pakketten van de Makro spannen helemaal de kroon en wat we daarin tegenkomen? Te gek! Vaak echt hele gourmetpakketten (rond de Kerstperiode) of pakketten met BBQ vlees.

Makro scaled e1593242617499 804x1024 - Too Good To Go | weer een maaltijd gered!
Makro pakket 3e Kerstdag

Hoeveel kost een pakket?

De prijzen liggen rond de EUR 4,99 per pakket. Soms heb je ook een goedkoper pakket, maar wij vinden ze meestal voor exact EUR 4,99. In de foto hieronder zie je wat je ongeveer kunt verwachten! Dit verschilt overigens per aanbieder. We hebben ook weleens een pakketje gehad wat tegenvalt, maar bij onze ‘vaste’ aanbieders, zoals Jumbo Polanen in Woerden zijn de pakketten echt top!

Win-win-win situatie

Dit concept is een echte win-win-win situatie. Jij eet allereerst vaak lekkere producten, die je anders nooit zou kopen, omdat ze bijvoorbeeld te duur zijn. Zo eten wij af en toe echt flinke stukken zalm of biefstuk van de haas. Niet iets wat wij wekelijks kopen zelf, maar wat heerlijk smaakt.

Vervolgens steun je de lokale ondernemer op dat moment, want hij verdient er een klein bedrag aan en jij komt bij hem over de vloer en koopt misschien nog wel iets. En misschien nog wel het belangrijkste: je helpt mee om voedselverspilling tegen te gaan!

Hier een kleine greep uit onze gescoorde pakketten! Echt te gek dus.

Too Good To Go 1024x1024 - Too Good To Go | weer een maaltijd gered!

Downloaden die app (via www.toogoodtogo.nl) en je zult zien dat het een sport wordt om iets leuks te maken van je Too Good To Go pakket! Ben jij bekend met dit concept of is dit nieuw voor je? Wij vinden dit in ieder geval echt een top initiatief en zullen er nog lang gebruik van maken!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Too Good To Go | weer een maaltijd gered!
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *