Bloggen
Lifestyle

Starten met bloggen en nu?

Inmiddels is het 3.5 maand geleden dat ik begonnen ben met bloggen en vandaag begin ik aan mijn 29e blog alweer! In deze 29ste blog neem ik jullie mee naar het punt waarop ik begonnen ben met bloggen, wat mij triggerde om te bloggen en hoe nu verder. Regelmatig zie ik de meest fantastische blogs voorbij komen en sommige bloggers posten zelfs meerdere keren per dag. Het is verleidelijk om je hieraan te meten en toch uniek te blijven, want persoonlijke blogs lezen mensen in het algemeen toch het liefst en kopieergedrag is zo niet 2020 :-).

Wat triggerde mij?

Regelmatig lees je verhalen van vrouwen die echt gevonden hebben waar ze naar op zoek waren. Noem het een soort ‘roeping’ ofzo, maar in ieder geval zijn ze op zoek naar iets wat energie geeft en waarbij ze zich van toegevoegde waarde voelen. Zo heeft een van mijn beste vriendinnen een aantal jaren geleden het roer omgegooid en is zij gestart als uitvaartondernemer. Zij maakte een transformatie door en je ziet op dat moment aan iemand dat ze een positieve ontwikkeling doormaken. Nu weet ik op zakelijk vlak gelukkig wat ik wil, en dat werk doe ik dan ook al 20 jaar met plezier.

Net als mijn vriendin (en vele andere vrouwen) was ik een tijd zoekende naar die roeping (in mijn geval naast mijn werk). Het zou iets worden wat mij energie geeft en waar ik mijn ei in kwijt kan naast mijn werk en de zorg voor het gezinsleven. Iets voor mijzelf om het maar zo te noemen, een soort ‘3e kindje’. Vele dingen heb ik geprobeerd om vervolgens energie uit te halen. Zo kreeg ik van manlief een piano. Vroeger speelde ik jaren piano en ik hoopte dit weer op te pakken. Ook yoga, hardlopen en meditatie heb ik tijden met veel plezier gedaan, maar toch waren dit ook niet de dingen die mij DE energie gaven waar ik zo op hoopte.

IMG 20200514 190239 1024x768 - Starten met bloggen en nu?

Ineens was daar in een winkel in Utrecht het Blogboek van Kelly Deriemaeker en vielen puzzelstukjes op z’n plaats. Ik hou van schrijven (als kind al hield ik hele dagboeken bij) en fotograferen (zonder dat ik met een spiegelreflexcamera in de weer wil gaan). Bovendien kom ik samen met mijn gezin op leuke plekken, maken we veel mee en zie ik altijd wel iets waar ik graag over wil schrijven en het wil delen. Noem het een soort aangeboren enthousiasme ofzo, maar in ieder geval ligt daar mijn interesse grotendeels. Het boek van Kelly was snel gekocht (in april dit jaar) en zo is het begonnen. Al snel daarna kocht ik ook het boek Instaproof; leek me geen overbodige luxe voor iemand die nog nooit iets gedaan had met Instagram :-).

Beginnen is 1, maar hoe verder?

Voor wie mij nog niet goed kent: in mijn allereerste blog vertelde ik meer over mijzelf en deed ik een korte voorstelronde. Mocht je dit alles nog eens na willen lezen, wees welkom :-)!

over mij 2 - Starten met bloggen en nu?

Na het bouwen van mijn eigen website in WordPress ben ik in juni al snel in het diepe gesprongen en begonnen met bloggen. De eerste paar keer op ‘publiceren’ drukken vond ik doodeng overigens haha. Maar goed, inmiddels zijn we 3.5 maand verder, werk ik 32 uur per week als directiesecretaresse en hebben we daarnaast natuurlijk ook de zorg voor het gezinsleven en een sociaal netwerk. Jeroen werkt momenteel 36 uur en dat betekent dat wij veel tijd doorbrengen op ons werk. Ik haal zelf veel energie uit werken en vind het heel fijn om in deze onzekere tijden een baan te hebben waarin ik veel kan regelen, plannen en proactief in aan de slag kan. Daarnaast is het voor mij ook net zo belangrijk om iets te hebben waar je van ont-spant.

Iedere moeder zal dit herkennen: er is namelijk altijd wel wat te doen thuis naast werk. Zo sporten de kids 3 x per week (Julie zelfs 4 x per week), hadden we gisteren een kinderfeestje van Oscar, en vanmorgen heb ik alle zomerkleding van Julie uitgezocht en haar kast uitgeruimd. Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar je snapt waar ik naartoe wil en dan heb ik het nog niet eens over de bomvolle wasmanden:-). Gelukkig hebben wij wekelijks iemand die bij ons schoonmaakt, dus dat is al een zorg minder. Hoe leuk ik bloggen ook vind, er zijn zaken die meer prioriteit hebben. Zo werkt dat nu eenmaal.

Deze2 768x1024 - Starten met bloggen en nu?
…altijd op nr. 1…

Ontspanning is zo belangrijk

Naast het feit dat je vrouw van / moeder van / collega van / vriendin van / dochter van etc. etc. bent, is het ook zo enorm belangrijk om er voor jezelf te zijn. Een relatie opbouwen met jezelf om het maar zo te zeggen en weten waar je je ontspanning vandaan kunt halen. Uiteraard geniet ik er ook intens van om gezellig een dagje met het gezin er op uit te trekken, maar een bewust moment voor mezelf is onmisbaar weet ik. En dat bracht me op het volgende idee.

Wekelijks bloggen?

Zoals ik hierboven al schreef zijn er veel bloggers die dagelijks te gekke blogs posten (sommigen zelfs meerdere keren per dag) en daarnaast bijna fulltime werken. Ik vind dit erg knap, zeker ook omdat ik weet hoeveel tijd er in het bloggen gaat zitten. Mijn prioriteiten liggen grotendeels bij mijn werk en de zorg voor het gezinsleven, maar omdat ik bloggen zo enorm leuk vind heb ik besloten wekelijks te bloggen. Beter 1 toffe blog per week posten (waar ik ook met veel plezier aan gewerkt heb) dan het mezelf opleggen om dagelijks te posten met veel druk. Het is en blijft tenslotte iets waar je vooral veel energie van moet krijgen :-).

Zondag (in de loop van de avond) wil ik vanaf dit moment wekelijks een leuke blog online zetten. Dit kan gaan over verschillende onderwerpen, (bijna altijd) gerelateerd aan het gezinsleven of zaken die ik graag met jullie deel, maar ook persoonlijke blogs als deze bijvoorbeeld. Tussendoor post ik regelmatig leuke foto’s op mijn Gezinsblogger Instagram en Facebook account, dus mocht je het leuk vinden om mij een beetje te volgen? Dan kun je mij daar ook vinden!

Instagram 520x1024 - Starten met bloggen en nu?
Instagram account

Ik denk dat dit voorlopig een heel mooi streven is en dat schept duidelijkheid. In de toekomst zou dit zomaar wat vaker kunnen zijn en zal ik ook mogelijkheden bekijken om wellicht nog meer uit mijn blog te halen, maar voor nu vind ik dit heel fijn! Zo liggen er nog veel uitdagingen voor mij op bloggebied, want wil ik veel meer doen met Google Analytics, SEO (Search Engine Optimization) of wellicht gastbloggen bij anderen of het aangaan van eventuele samenwerkingen in de toekomst. Kortom: genoeg uitdagingen en veel leuks voor mij om te leren! Ook de interactie zou ik graag meer willen opzoeken met jou als lezer. En in de tussentijd? Dan geniet ik natuurlijk enorm van de vele dagelijkse blogs die ik voorbij zie komen vanuit mede-bloggers :-)!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Starten met bloggen en nu?
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *