Playmobil landschap
Algemeen Knutselen

Playmobil knutseltip

Playmobil | terug van weggeweest

Leuke knutseltip nodig voor vandaag? Lees dan verder, want het is er eentje die met Playmobil te maken heeft en voor uren speelplezier zorgt…

Het is jaren geleden dat onze kinderen voor het laatst met Playmobil hebben gespeeld, maar het is inmiddels weer helemaal terug van weggeweest! Grappig om te zien ook hoe snel dat ineens weer helemaal een hype in huis is en hoe de fantasie van kids (en mama) op hol kan slaan. In deze blog laat ik je zien wat onze dochter Julie en een vriendinnetje samen hebben geknutseld voor hun ‘Playmobil wereld’. Erg leuk al zeg ik het zelf en totaal niet moeilijk om te maken. En ook fijn: voor een paar euro hebben ze zich een hele middag hiermee vermaakt!

Playmobil | te vroeg verkocht

Julie is 8 jaar en heeft eigenlijk nooit echt met Playmobil gespeeld, maar was een echte poppenmoeder. Haar grote broer speelde wel even met Playmobil, maar stapte al heel snel over op Lego City en Ninjago. We hebben altijd een hele kist vol gehad met Playmobil (zelfs nog van Jeroen van vroeger) en doordat er niet mee werd gespeeld is het jaren geleden allemaal verkocht. Enorm zonde blijkt achteraf…

De laatste tijd hoorde ik Julie heel veel over Playmobil paarden en een manege en wilde ze van haar spaargeld graag veel Playmobil kopen op Marktplaats. Persoonlijk kon ik mezelf wel voor m’n k*p slaan, want jaren geleden hadden we alles immers verkocht, een beetje zonde zeg maar. Daarnaast had ik zelf het gevoel dat ze dit ontgroeid zou zijn, maar niets bleek minder waar.

Na wat aankopen op Marktplaats is onze dochter de trotse eigenaresse van het Playmobil hotel, de manege (met tig paarden en attributen), een camper en iets wat lijkt op een camping. Eerlijk is eerlijk, het is leuk. Nee eigenlijk is het fantastisch, want zelf kreeg ik ook weer de neiging om de Playmobilwereld in te duiken.

2393221 L 1024x683 - Playmobil knutseltip

Een Playmobil landschap verven

Enthousiast kwam Julie terug van een speelafspraakje. ‘Te gek mam, we hebben een Playmobil landschap geknutseld en dat wil ik morgen ook gaan doen in de tuin’. Mensen die mij een beetje kennen weten dat mijn creatieve radar dan gelijk gaat draaien en het liefst doe ik met haar mee :-). De volgende dag zijn we naar de Gamma gereden voor 2 triplex timmerplaten. Die hebben ons nog geen 3 euro per stuk gekost. Vervolgens pakten we de Action nog mee en hebben we daar onderstaande kleurtjes Kids Creative verf gekocht met handig verfbakje, waar je alle kleurtjes fijn in kan stoppen. Dit verfbakje vind je in het pad bij alle hobbyspullen. De verf is verpakt per 6 flesjes en meer dan genoeg voor 2 platen.

IMG 20200503 161103 768x1024 - Playmobil knutseltip
IMG 20200503 161051 1024x768 - Playmobil knutseltip

Uren zoet

De meiden hebben werkelijk uren geknutseld en hadden er echt lol in om het te maken. Ze hebben een basislandschap geverfd op de triplex plaat en dit landschap ingedeeld met zee, strand/zand, wegen en een stuk groen wat gras moet voorstellen. Met wat lijm hebben ze op het strand zand geplakt (wat we nog in de garage hadden liggen) en gelukkig droogde de verf snel op, zodat ze er snel mee konden spelen. Binnen een half uur was alles helemaal opgedroogd, dus dat is lekker snel.

Je kunt hier natuurlijk zelf zo creatief in zijn als je maar wilt. De meiden hebben deze plaat gebruikt als basis voor hun Playmobil manege en camping en nog steeds wordt er dagelijks mee gespeeld. Inmiddels is er heel wat Playmobil toegevoegd aan hun ‘landschap’ en hebben de meiden echt veel plezier gehad voor een paar euro.

IMG 20200503 144534 scaled e1592579330210 1024x931 - Playmobil knutseltip
Playmobil 768x1024 - Playmobil knutseltip

Wordt er bij jullie nog veel met Playmobil gespeeld thuis? Hopelijk heb je iets aan deze tip. Het wordt de komende dagen mooi weer, wellicht is dit een leuk idee om een rondje Gamma en Action te doen en de kwasten erbij te pakken. Geniet van het mooie weer!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Playmobil knutseltip
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *