Popcorn
Lifestyle

Onze top 5 Netflix series op dit moment

Stel je bent een aantal dagen ziek en je voelt je te moe om je te kunnen concentreren op een boek of het maken van een blog. Waar heb je dan zin in (naast dat er uiteraard veel geslapen of op een bank gehangen wordt van ellende)? Precies: dan zet je iets op wat vooral weinig energie kost, maar waarvan je toch even lekker kunt ontspannen. Ik heb het natuurlijk over Netflix (en-/of Videoland als je dat hebt) en in deze blog laat ik je onze top 5 series zien die Jeroen en ik recent samen volgen of volgden als getrouwd peper en zout(bank)stel. Lekker met vooral veel kussens en een kleedje erbij. Daar kunnen de kids overigens ook enorm van genieten wanneer we als gezin Netflixen:-).

Het is de afgelopen dagen stil geweest op mijn blog en dat had alles te maken met het feit dat ik me ziek voelde en nergens energie voor had. Normaal vind ik het super om met bloggen bezig te zijn of Instagram/Facebook, maar het ging gewoon niet. Twee coronatesten zijn we verder (die allemaal gelukkig negatief waren) en inmiddels voel ik me gelukkig weer goed! Terwijl ik dit type schijnt het zonnetje lekker en genieten we deze zondag van het mooie weer in de tuin.

Kussentjes 768x1024 - Onze top 5 Netflix series op dit moment
Dit is grotendeels de collectie van Julie 🙂

Niet dezelfde smaak

Ok, wij hebben dus absoluut niet dezelfde smaak ‘when it comes to series kijken’. Jeroen houdt van sciencefiction en alles wat met zombies te maken heeft (of iets wat daar op lijkt, denk aan The Walking Dead en je snapt wat ik bedoel). Met beiden heb ik echt niets. Zelf vind ik series als Grey’s Anatomy en Suits echt een genot om naar te kijken. Uiteraard heb ik er geen problemen mee om 8 seizoenen lang naar het gezicht (en lichaam) van Harvey Specter te kijken, maar dat even buiten beschouwing gelaten :-).

Gelukkig zijn er ook heel wat series die wij wel als stel volgen en samen kunnen we daar helemaal in op gaan. Dan genieten we ervan om samen aan een nieuwe (verslavende) serie te beginnen. In het weekend maken we het gezellig met een lekker drankje, wat hapjes en steken we kaarsjes aan om het extra leuk te maken. De kids TikTokken dan wat af of spelen met andere kids.

Hapjes - Onze top 5 Netflix series op dit moment

Hierbij onze top 5 series die wij onlangs volgden / op dit moment volgen (in willekeurige volgorde, we vinden ze allemaal eigenlijk even tof).

#1 Locked Up

Deze serie volgen wij momenteel en we zitten er echt helemaal in! Zodra de kids op 1 oor liggen, gaat Netflix op standje Locked Up en kijken we wat afleveringen weg. Door de weeks maak ik het niet te laat, want zelf heb ik m’n uurtjes slaap nodig, maar het liefst kijken we deze serie echt in 1 keer uit :-).

Locked Up bestaat uit 5 seizoenen (je hebt dus lekker wat te kijken) en is van origine een Spaanse serie genaamd ‘Vis a vis’. In het begin moet je even aan het Spaans wennen, maar na 1 aflevering let je daar niet meer op. Deze serie is een kruising tussen Casa de Papel en Orange is the new Black en speelt zich af in een vrouwengevangenis. In het begin dachten we: gaan we nu echt 5 seizoenen kijken naar een gevangenis en iets wat lijkt op Orange is the new Black (waar we eigenlijk na seizoen 2 op afhaakten)?

Locked Up is echt vele malen spannender en verslavend om te kijken vinden wij. Het verhaal gaat over Macarena Ferreiro. Ze heeft fraude gepleegd voor haar vriend, een getrouwde man die haar op zijn beurt weer bedroog en er met het geld vandoor gaat. Zij moet vervolgens een gevangenisstraf  van zeven jaar uitzitten. Je ziet haar in deze periode enorm veranderen van een lieve, zachtaardige vrouw tot iemand die een bepaalde overlevingstactiek ontwikkeld waar je U tegen zegt.

Deze serie bevat eigenlijk alle ingrediënten om ‘m te blijven kijken en je ziet agressie en geweld voorbij komen, maar ook veel liefde. De passie tussen Maracena en 1 bepaald persoon is zo sterk, dat de vonken er vanaf spatten! Wel een kleine update tussendoor: inmiddels zijn we na seizoen 4 afgehaakt. Seizoen 5 vonden we er helemaal los van staan en na 1 aflevering vonden we het wel goed. Misschien dat we het binnenkort nog eens afkijken, maar voor nu vonden we de start van dit laatste seizoen verrassend slecht.

Hieronder alvast even een sneak peek van deze super serie (want dat is seizoen 1 t/m 4 absoluut).

#2 Marcella

Deze serie is gemaakt door de maker van de populaire serie The Bridge en bestaat uit 3 seizoenen. Seizoen 3 is onlangs toegevoegd aan de reeks. Voordat wij Locked Up volgden, keken wij samen naar de 3 seizoenen van Marcella. The Bridge volgden wij vorig jaar ook en dat is ook al een echte kaskraker die je gewoon gezien moet hebben!

De serie gaat (hoe kan het ook anders) over Marcella Backland. Zij keert na een lange carrière-stop terug naar de afdeling moordzaken als rechercheur. Zij gaf haar baan destijds op om te trouwen en haar leven te wijden aan haar gezin. Maar nadat zij achter de vreemdgaan-praktijken van haar man kwam gaat Marcella weer aan het werk als rechercheur. Ze stort zich direct op een zaak waarbij ze jaagt op een seriemoordenaar die het op kinderen voorzien heeft (die ze eerder niet veroordeeld kreeg voor vergelijkbare moorden). Op het moment dat de nieuwe partner van haar ex-man wordt vermoord raakt zij verwikkeld in een ingewikkelde case.

Marcella heeft regelmatig last van black-outs en die zorgen voor verrassend spannende effecten. Eigenlijk zijn deze black-outs te vergelijken met het syndroom van Asperger, wat hoorde bij Saga Norén uit The Bridge. Het is een beetje vergelijkbaar qua rode draad die door het verhaal loopt.

Wij vonden Marcella echt een spannende serie en met name vanaf seizoen 2. In seizoen 1 leer je de verhaallijn snappen en zie je hoe de personages in elkaar steken. Er zaten in seizoen 2 en 3 echt een aantal hele spannende stukken tussen die bij mij weleens voor een slapeloze nacht hebben gezorgd :-). Al met al vonden wij dit echt een aanrader!

Kijk hieronder alvast de trailer van deze spannende serie, die qua genre een beetje vergelijkbaar is met The Bridge, maar toch net even anders is…

#3 House of Cards

Wij zaten midden in deze serie (ik denk dat we ongeveer in seizoen 4 zaten) toen de wereld losbarstte en het hoofdpersonage Kevin Spacey (de bekende en veelbesproken Frank Underwood) werd beschuldigd van seksueel misbruik. Alle kranten hebben er vol van gestaan en deze zaak heeft een enorme impact op zijn carrière. Netflix stopte de samenwerking en schreef hem uit House of Cards in het laatste seizoen. Daarnaast kon hij fluiten naar een geplande oeuvre-Emmy Award. De openbare aanklager heeft de aanklacht vorig jaar ingetrokken, maar dat dit een desastreus effect heeft op zijn carrière mag duidelijk zijn.

In deze blog beperk ik mij even tot de inhoud van deze serie en ga ik verder niet in op de impact die deze zaak op de maatschappij heeft, maar dat het heftig was weten we denk ik allemaal nog.

Wel vonden wij het echt wel lastig wat daarna te doen. We zaten midden in deze serie, vonden ‘m ijzersterk en enorm fascinerend, maar tegelijkertijd vonden we het ook erg dubbel om nog op een normale manier naar deze serie te kijken. Netflix streamde alsnog House of Cards en na een tijdje besloten we het toch af te kijken, met het laatste seizoen zonder Kevin Spacey erin.

Macht en corruptie, dat is waar deze serie om draait. Deze serie gaat over de Amerikaanse politiek en in het bijzonder over Frank Underwood. Hij is een politicus die over lijken gaat en doorgaat waar anderen stoppen. Hij heeft maar 1 doel, namelijk zo hoog mogelijk in het Witte Huis komen. De charmante Frank manipuleert iedereen om hem heen en heeft altijd de touwtjes in handen. Daarnaast speelt de bijzondere relatie tussen Frank en zijn vrouw Claire een grote rol in het geheel. Een goede serie kan niet zonder de drie s-en: seks, spanning en sensatie. House of Cards biedt dit alle drie en boeit vanaf aflevering 1.

Wij vinden dit 1 van de beste series ever en hebben deze serie echt gebingewatched! De theme song van deze serie vinden wij allebei ook echt zo enorm mooi en krachtig; het past perfect bij deze serie en bij Frank Underwood. House of Cards houdt je scherp en er zitten echt een aantal onvoorspelbare momenten in. Zelden zo’n ijzersterke serie gezien als deze. Op de een of andere manier krijg ik altijd zin om naar Amerika te reizen als ik naar de theme song luister.

#4 – 13 reasons why

Deze serie keken wij samen ook in een vlot tempo weg en de meesten van jullie zullen deze waarschijnlijk ook kennen. De serie 13 Reasons Why gaat over de 17-jarige Hannah Baker die besluit een einde aan haar leven te maken. Ze laat cassettebandjes achter waarin ze klasgenoten vertelt waarom zij ieder voor zich hebben bijgedragen aan haar dood. In totaal worden 13 redenen gegeven door Hannah waardoor zij zelfmoord heeft gepleegd.

In totaal bestaat de serie uit 4 seizoenen en eerlijk is eerlijk: er zitten scenes tussen die echt wel indruk maken en die behoorlijk heftig zijn. Zo hebben wij als kijker nog gezien hoe zij zelfmoord pleegde; inmiddels besloot Netflix op aanraden van medische experts de zelfmoordscene uit seizoen 1 te verwijderen. Dit zou immers mensen mogelijk kunnen aanzetten tot het plegen ervan. De inhoud van het programma zou nog erger zijn dan bepaalde mensen verwacht hadden en er was veel over te doen.

Regelmatig zijn er in het programma ook videoboodschappen te zien van de acteurs, waarin ze kijkers waarschuwen voor heftige beelden en verwijzen ze door naar een speciale website waar je als kijker naartoe kunt als je zelfhulp nodig hebt. Ik vond deze serie erg aangrijpend en met name de scene die inmiddels verwijderd is vond ik heftig. Er zitten een aantal verrassende elementen in deze serie en het zorgt ervoor dat je blijft kijken.

Ken je deze serie niet en ben je benieuwd waar dit globaal over gaat? Ook hiervan laat ik je de trailer zien.

#5 Virgin River

Deze serie keken wij begin van dit jaar en al direct zaten we daar helemaal in. In onze directe omgeving keken mensen naar deze serie, maar iets hield ons tegen, het leek ons een saaie serie zo op het eerste gezicht en normaal kijken wij samen geen zoetsappige, romantische series. I was wrong, want na seizoen 1 baalden we stevig dat er niet heel snel een 2e seizoen aan kwam. En Martin Henderson…daar heb ik natuurlijk niets op aan te merken :-). Het leek wel of die man met iedere aflevering nog knapper werd. Nog steeds check ik af en toe of er al meer bekend is over de release van het seizoen 2, dat snappen jullie!

Virgin River seizoen bestaat uit 10 afleveringen van 3 kwartier. Voor bingewatchers is dit misschien wat minder, want na die 10 afleveringen moet je dus geduld hebben tot seizoen 2 uitkomt.

Kort gezegd gaat het over Mel Monroe. Zij wil na een groot drama haar leven een nieuwe start geven. Ze reageert op een advertentie om in het afgelegen dorpje Virgin River aan de slag te gaan als verpleegkundige in dokterskliniek. Al snel blijkt het niet zo eenvoudig te zijn als ze had verwacht om daar te aarden. De relatie met haar baas verloopt niet bepaald vlekkeloos en Mel moet haar eigen problemen zien op te lossen voor ze Virgin River als haar thuis kan zien. Zij ontmoet Jack en hij probeert haar een beetje te helpen met alles in Virgin River.

Hoe leuk we deze serie ook vonden, er zijn ook punten die wij toch wat minder vonden. Vergeleken met bovenstaande series is Virgin River toch wel wat voorspelbaar vonden wij en sommige dingen zie je gewoon aankomen. Daarnaast vonden wij het op een gegeven moment een beetje bijzonder vinden dat Jack bijna overal opduikt als reddende engel. Desondanks vonden wij hem echt super en kijken we zeker uit naar S2!

Zwijmel, eh kijk je mee naar de trailer? Jack en Mel, Mel en Jack…de chemie…het spat er vanaf!

Natuurlijk zijn er nog echt zoveel meer series die we hebben gekeken en die we te gek vonden, maar dit zijn de 5 series die we het laatst keken samen. Als ik persoonlijk moest kiezen uit al deze series, dan vind ik House of Cards ronduit het allerbeste. Wat mij betreft zijn er weinig series als deze, maar de overige 4 series vonden wij zeker ook de moeite waard.

Ben je dus nog op zoek naar een nieuwe serie die je lekker met je kerel kunt kijken? Of uiteraard heerlijk in je uppie? Pak deze 5 dan zeker mee!

Nu zijn wij ook weer op zoek naar een nieuwe verslaving. Iemand nog een toffe Netflix of Videolandtip voor mij?

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Onze top 5 Netflix series op dit moment
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *