Salt of the earth
Winkelen

Mijn top 10 favo beauty items

Kijkend naar mijn geschreven blogs, dan gaan ze veel over de kids (logisch met een gezinsblog :-), maar hey, mama is er ook nog en wat had ik zin om te bloggen over dit topic. In deze blog laat ik jullie namelijk zien wat mijn 10 favoriete beauty items zijn! Heel blij kan ik hier van worden en geloof me, het zijn (bijna) allemaal budget-items die makkelijk verkrijgbaar zijn. Ik word overigens op geen enkele manier gesponsord. Dit zijn puur producten die ik bijna dagelijks gebruik en die mij enorm bevallen.

Geld aan jezelf uitgeven

Dit zal voor vele moeders niet als een verrassing klinken denk ik, maar sinds ik kinderen heb geef ik meer geld aan de kids uit dan aan mijzelf (dit was ooit anders kan ik je vertellen :-). Altijd zie ik wel leuke kleding voor m’n kids, leuke armbandjes voor Julie of toffe slippers voor Oscar (en ga zo maar door). Zelf zie ik ook genoeg toffe dingen, maar ik merk dat ik een stuk minder met geld smijt sinds ik moeder ben.

Ik geef niet om dure make-up of dure crèmes (nooit gedaan ook), maar wel om bijvoorbeeld fijne haarproducten. Ongetwijfeld krijg ik heel beauty-land over me heen nu, maar ik merk zelf geen verschil tussen een pot dagcrème van EUR 90 (ook gebruikt ooit) en mijn persoonlijke favoriet: de Cien Cellular crème van de Lidl. Oprecht merk ik daar geen verschil in.

Helaas heeft Lidl deze fantastische crème niet standaard in het assortiment en is het bij mij op momenteel. Ik weet dat veel vrouwen deze crème echt super fijn vinden en ik ben er 1 van. Hopelijk leest Lidl mee en doen ze hier iets mee/aan :-). Ik heb het over deze crème.

#1 Zarkoperfume

Zarko 1024x792 - Mijn top 10 favo beauty items

Met dikke stip op nummer 1 staat bij mij deze fles parfum, genaamd Zarkoperfume Pink Molecule. Mijn moeder kreeg dit parfum eens van mijn vader en wat was ik verslaafd aan die geur. Geen enkel parfum komt in de buurt qua geur wat mij betreft en het liefst draag ik dit iedere dag.

Het is zeker niet goedkoop, maar ik werd niet verliefd op de prijs, wel op de geur. Van mijn ouders kreeg ik een 100 ml fles voor mijn 40-ste en je doet er enorm lang mee. Je kunt ‘m kopen bij o.a. Douglas. Is mijn fles bijna op? Dan spaar ik echt voor een nieuwe!

#2 Kiko Milano Skin Tone

Kiko Milano 715x1024 - Mijn top 10 favo beauty items

Serieus, voordat ik deze Skin Tone kocht was ik dus echt nooit tevreden over mijn gezichtsmake-up. Werkelijk alles probeerde ik, van dure foundation tot die van Essence, gekocht bij het Kruidvat. Eerlijk gezegd ben ik nooit blij geweest met een foundation tot ik de Skin Tone kocht bij Kiko Milano.

Ik heb me daar onlangs laten adviseren en ze adviseerden me om voor de kleur ‘Warm Beige’ te gaan. Daarnaast investeerde ik in een fijne foundationkwast (ook bij Kiko gekocht) en een compactpoeder van Kiko (de Radiant Fusion, nummer 3). Het fijne aan de combinatie van deze 3 producten is dat ze op elkaar afgestemd zijn, dat het heel licht aanvoelt en dat het mijn gezicht mooi matteert. Ben er echt heel blij mee en ik koop deze 3 make-up producten absoluut weer bij Kiko als ze op zijn. Eigenlijk vind ik alle make-up van Kiko fijn :-)! De Skin Tone vindt je hier (met korting zo te zien) en dit is de kwast en het poeder.

#3 Kneipp bodylotion

Kneipp bodylotion 717x1024 - Mijn top 10 favo beauty items

Dit product ontdekte ik eigenlijk bij toeval, toen m’n Rituals bodycrème op was en ik best iets meer low-budget kon gaan. Bij de Big Bazar viel mijn oog op deze bodylotion en echt, ik ben om! Standaard heb ik 2, soms zelfs 4 tubes van deze Kneipp bodylotion in huis. De geur is waanzinnig; een combinatie van citroen en avocadoboter.

Het ruikt heel fijn, maar smeert nog fijner uit. Het laat geen waas achter en m’n huid neemt het als een sorbet op. Ideaal voor de zomermaanden. Ik gebruik dit product altijd na het douchen en wil niets anders meer! Hou je vast: 1 tube kost EUR 2,50 en is dus te koop bij Big Bazar.

#4 Salt of the Earth deo

Saltoftheearth 1024x748 - Mijn top 10 favo beauty items

Het vinden van een goeie deo kan net zoiets zijn als zoeken naar een spelt in een hooiberg. Sommige vrouwen zweren bij 1 merk en gebruiken dit al jaren. Zo gebruikt Jeroen (sinds ik hem ken) hetzelfde merk deo en wijkt daar niet vanaf. Zelf heb ik echt alles geprobeerd en heb ik met name in de zomer soms last van ‘klotsoksels’. Nooit vond ik die ene perfecte deo.

Bij Kruidvat hadden ze een tijd terug de deo’s van Salt of the Earth in de aanbieding en ik besloot er 2 mee te nemen. Wat een fijn spul is dit zeg! Deze deo’s zorgen bij mij grotendeels voor droge oksels, zijn niet getest op dieren en ze zijn 100% natuurlijk (zonder aluminium chloorhydraat).

De stick gebruik ik dus echt al een hele tijd, zeker 4 maanden, en gaat enorm lang mee. Hij is geurloos overigens en daar moest ik zelf even aan wennen. Voor het opbrengen maak je ‘m even nat en dan breng je ‘m aan. De roller is ook heel fijn en ruikt naar watermeloen. Super fijne producten! Bij Kruidvat betaal je gemiddeld EUR 6.99 per flacon. Ik vind die prijs echt prima, zeker als je ziet hoelang je ermee doet.

#5 Essence nagellak

Essence nagellak 767x1024 - Mijn top 10 favo beauty items

Deze rode nagellak van Essence (“51 Light it up”) en top coat (ook van Essence) heb ik altijd in huis. De kleur is zo fijn, past bij veel outfits en smeert waanzinnig goed uit. Zoals gezegd geef ik niet om dure make-up en dus ook niet om dure nagellak, maar voor dit geld (EUR 1,69 per flesje) kun je nog eens wat extra kleurtjes scoren.

Ok, je moet het wel wat regelmatig opbrengen, want het blijft zeker geen week zitten, maar ik vind het geen probleem. De top coat kost EUR 2,59 en smeert ook prima uit. Een fijne combi vind ik dit en het leuke aan Kruidvat is dat ze regelmatig deze lakjes in de aanbieding hebben, 1+1 gratis bijvoorbeeld.

#6 Als je haar maar goed zit 🙂

Keune 1024x876 - Mijn top 10 favo beauty items

En dan haarproducten…hoeveel ik er daar wel niet van geprobeerd heb in mijn leven, alle merken, soorten, maten en types. Ze hebben eigenlijk 1 ding gemeen: mijn haarproducten koop ik niet in de supermarkt of de drogist. Ik zweer bij de Care lijn van Keune (Vital Nutrition), de ‘gele lijn’.

Mijn haar heeft best wat te verduren. Ik was het (te) vaak en probeer het tegenwoordig om de dag te wassen. Verder föhn ik het altijd droog en ga vaak nog met stijltang of krulborstel aan de slag. Niet heel bevorderlijk voor je haar. Deze producten gaan heel lang mee, met name met de shampoo doe ik heel lang. Daar heb je weinig van nodig.

Met het haarmasker gaat het iets sneller, dat zou ik minder vaak kunnen gebruiken. De 2-fasen spray is ideaal om na het douchen klitten te verwijderen en maakt het zacht (ik lijk nu wel een vertegenwoordiger, maar geloof me: op geen enkele manier word ik gesponsord :-). Ik haal mijn producten altijd bij de kapper, maar bestel het ook weleens bij Hardy’s Keuze.

#7 Vaseline lip therapy

Lipbalm 1024x809 - Mijn top 10 favo beauty items

Zonder dit spul kan ik geen dag en ik gebruik dit al jaren. Onlangs was het op, waren we een weekend weg en kon ik het zo snel nergens meer krijgen, dus gebruikte ik iets anders. Gevolg: droge en gesprongen lippen. Bij Etos hebben ze het gelukkig altijd wel in huis en zonder dit product kan ik eigenlijk niet meer. Heel simpel, maar zo effectief! 1 potje kost rond de EUR 2.

#8 Prodent coco white

Prodent 895x1024 - Mijn top 10 favo beauty items

Van dit product ben ik ook zo blij dat ik het ontdekt heb, want ook tandpasta’s heb ik in alle soorten en maten gebruikt. Zelfs heb ik er eens zwarte kool op gesmeerd om maar witte tanden te krijgen (hielp niet natuurlijk). Van deze Prodent tanpasta (Coco White) merk ik dat mijn tanden geleidelijker wit worden. Ik gebruik dit nu een half jaar en vind de smaak echt zo lekker! Het voelt heel natuurlijk aan en je tanden voelen heel glad na afloop.

Prodent is altijd wel een keer in de aanbieding, dus voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Oscar gebruikt deze ook regelmatig en vindt ‘m waanzinnig! Wat mij betreft krijgt deze de kidsproof stempel :-).

#9 Naked 2

Naked oogschaduw 1024x873 - Mijn top 10 favo beauty items

Drie jaar geleden met Kerst kreeg ik deze doos: de Naked 2 van Urban Decay. Hij stond echt al een tijdje op m’n verlanglijst, maar ja…die prijs…Een doos met 12 super mooie tinten oogschaduw. Ik gebruik dit iedere dag en heb er veel plezier van. Het zijn stuk voor stuk mooie kleuren vind ik en je doet hier zo lang mee. Destijds was de Naked 2 heel lastig te krijgen. Mijn ouders hebben ‘m echt uit Engeland moeten bestellen weet ik.

Bij Ici Paris verkopen ze dit merk ook en als je googled, vind je ‘m ook. Er zit een borsteltje bij en daarmee breng je de oogschaduw heel fijn op. De Naked oogschaduws zijn zeker niet goedkoop, maar er zitten wel 12 kleuren in en omdat ik ‘m van mijn ouders heb gekregen, geniet ik er maar even enorm van!

#10 Rozenwater van Action

Rozenwater 1024x966 - Mijn top 10 favo beauty items

Wie vaak bij de Action komt kent dit product vast en zeker: rozenwater om je gezicht te reinigen. Je gebruikt dit product na het reinigen van je huid, als extraatje om de laatste restjes make-up te verwijderen of lekker te hydrateren. Ik besloot het eens mee te nemen en wat een fijne lotion is dit zeg!

Het ruikt heerlijk, maar wat me opviel: mijn huid voelt echt superzacht aan. Ik gebruik het zowel ’s avonds als ’s ochtends en ga hier zeker een nieuwe fles van halen binnenkort! Voor de prijs hoef je het ook niet te laten, want het kost maar EUR 1,48 per fles van 300 ml.

Dit is mijn persoonlijke top 10 favo beauty producten. Uiteraard gebruik ik nog veel meer producten, maar dit zijn de ‘hardlopers’ en gebruik ik echt heel regelmatig.

Zitten er producten tussen die je zelf ook gebruikt? Hopelijk ben jij er net zo enthousiast over als ik!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Mijn top 10 favo beauty items
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *