Even voorstellen
Algemeen Lifestyle

Mijn eerste blog | even voorstellen


Mijn allereerste blog! Geen standaard blog, maar even een moment om mij als gezicht achter Gezinsblogger aan jullie voor te stellen.

Ik ben Carla, 41 jaar en getrouwd met Jeroen (45). Samen zijn wij ouders van Oscar (2009) en Julie (2011). Met z’n viertjes wonen wij sinds 4 jaar met veel plezier in Linschoten. Eigenlijk moet ik zeggen met z’n zessen, want onze 2 vlaamse reuzen (Banjer en Knabbel) horen er natuurlijk helemaal bij. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, yoga en speel ik piano. Sinds kort hebben we een piano in huis en daar ben ik heel happy mee! Daarnaast ben ik gek op het volgen van allerlei blogs op het gebied van het gezinsleven en verslind ik tijdschriften als Flow en Kek Mama.

IMG 20200520 220222 930x1024 - Mijn eerste blog | even voorstellen
IMG 20200520 204418 1024x768 - Mijn eerste blog | even voorstellen
IMG 20200604 142751 1024x381 - Mijn eerste blog | even voorstellen
IMG 20200604 191712 1 768x1024 - Mijn eerste blog | even voorstellen

Waarom een gezinsblog?

Erover dromen is natuurlijk leuk, maar het starten van een blog is een heel ander verhaal :-). Nooit dacht ik erover na om zelf te starten met een persoonlijke blog. Ik las altijd met veel enthousiasme artikelen op websites van andere (mama) bloggers en vond het leuk om te zien hoeveel inspiratie zij altijd weer hadden. Wat mij vooral aantrekt in deze blogs is het persoonlijke aspect. Hoe leuk het ook is om te lezen hoe je die fantastische traktatie in elkaar knutselt, het zijn de persoonlijke elementen die een blog leesbaar maken voor mij.

Een blog is niet zomaar gemaakt en eerlijk gezegd had ik geen idee waar te beginnen. En nog belangrijker: wie gaat mijn berichten lezen tussen al die bestaande (succesvolle!) bloggers die er al zijn. Nu heb ik hier niet alle antwoorden op en soms moet je in het diepen springen om erachter te komen of je kunt zwemmen :-).

Schrijven en creativiteit

Naast het feit dat ik schrijven altijd fijn heb gevonden, staat mijn creatieve brein nooit stil in ons gezin. Als er een cadeau voor de juf/meester bedacht moet worden sta ik vooraan! Willen de kids iets bijzonders knutselen? Ik help ze graag bij de uitvoering hiervan en in mijn hoofd heb ik altijd legio ideeën om er iets leuks van te maken. Vertrekt er een collega? Dan verzin ik iets origineels om te geven. Kennen jullie Nancy uit ‘De Luizenmoeder’? Ik zeg al niets meer :-).

Iets te vieren?

Is er iemand jarig, is het Kerst of vieren we Halloween of Sint Maarten in het dorp? Of staan de kinderpartijtjes voor de deur? Ik geniet er intens van om aan de slag te gaan samen met de kids om er een geslaagd feestje van te maken van A tot Z.

Dagjes uit

Komen we met het gezin op plekken die je echt gezien moet hebben? Dan deel ik die het liefst direct op social media. Op hoeveel plekken (in eigen land of tijdens 1 van onze vakanties) ik al niet ben geweest waarvan ik denk: kon ik dit anderen maar laten weten!

Me-time

Daarnaast vind ik het als moeder ook heel belangrijk om mijn eigen identiteit binnen het gezin te hebben. Ontspanning haal ik uit hardlopen, piano spelen, yoga, lezen, afspreken met vriendinnen, ‘bingewatchen’ en ik hoop veel energie te halen uit het schrijven van mijn blogs :-). Ook genieten Jeroen en ik ervan om samen lekker een hapje te eten of met vrienden naar festivals te gaan.

IMG 20200514 190239 1024x768 - Mijn eerste blog | even voorstellen

Ervaren secretaresse

Sinds 20 jaar ben ik een ervaren secretaresse in hart en nieren. Tijdens 1 van mijn eerste jobs rondde ik in de avonduren HBO Bachelor Communicatie af. Het secretaressevak boeit me nog steeds enorm en ik zou dit voorlopig voor geen goud willen missen, maar hoe gaaf is het om nu in mijn vrije momenten aan de slag te kunnen gaan met communicatie middels Gezinsblogger. 2 vliegen in 1 klap zeg maar!

Het Blogboek

Het eerste wat ik aanschafte was het Blogboek van Kelly Deriemaeker en al snel werd ik daar volledig in meegezogen. Wat een heerlijk leesbaar boek, boordevol inspiratie en duidelijke uitleg over de opstart van een blog. Ben je ook van plan om een blog te starten en wil je alvast inspiratie opdoen? Kijk dan zeker even op Kelly’s pagina via deze link.

Ik hoop nog veel te kunnen schrijven over het gezinsleven en je te inspireren. Met lekkere (kidsproof) recepten, toffe knutsels, maar ook leuke plekken voor dagjes uit en vakanties. Uiteraard zullen daarnaast verschillende lifestyle onderwerpen aan het bod komen!

Dit is een blog in aanmaak, dus er zullen vast nog zaken beter/anders kunnen, maar ik zie dit zelf als 1 groot leerproces en hoop er steeds behendiger en creatiever in te worden. Mijn streven is om wekelijks 2 blogs te publiceren en in de toekomst hopelijk meer.

Binnenkort schrijf ik een blog over hoe ik het bloggen tot nu toe aanpak, waar ik tegen aan ben gelopen en vooral: wat mijn blogplannen zijn. Voor nu: leuk dat je er bent!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Mijn eerste blog | even voorstellen

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *