Lego kinderfeest
Algemeen Knutselen

LEGO kinderfeestje

Het beste kinderfeestje ever!

Twee jaar geleden vond in onze achtertuin het “beste kinderfeestje ever” plaats volgens onze Oscar. Dat was namelijk een echt LEGO feestje, met enorm veel toffe LEGO elementen erin verwerkt. Het was een feestje waar nog lang over werd nagepraat door hem en zijn vriendjes/vriendin. Mama had daarna zo ongeveer een “mental break-down”, maar het was inderdaad zo onwijs leuk! Terwijl ik dit schrijf zijn we inmiddels 2 jaar verder en wordt onze oudste alweer 11 jaar…time flies!

IMG 20200704 193159 768x1024 - LEGO kinderfeestje

Partijtje voor een 9-jarige

Onze Oscar is bijna jarig, hij wordt 11 jaar, en op 14 juli is het hier groot feest in huis. We vieren het aankomend weekend in verschillende etappes en houden het bewust even wat kleiner dit jaar i.v.m. corona. Dat wil niet zeggen dat we er hier geen gezellig feestje van gaan maken! Ook viert Oscar graag nog zijn kinderfeest en wordt dit wat hem betreft het laatste jaar. Vanaf volgend jaar vindt hij het niet meer zo stoer om een kinderfeestje te organiseren en gaat hij liever kamperen in onze achtertuin met wat boys. Helemaal prima natuurlijk!

Destijds was het LEGO voor en LEGO na en stond zijn kamer vol met Ninjago bouwsels. De keuze voor een kinderpartijtje was toen ook snel gemaakt, want bij de kids in zijn omgeving was het niet anders. Dat het behoorlijk wat werk was, had ik me niet echt gerealiseerd en na dit feestje kon je me echt wegdragen :-).

2296199 L 1024x693 - LEGO kinderfeestje
Je kon mij na dit feestje opvegen 🙂

Ruim van tevoren beginnen!

Planning is in dit geval mijn redding geweest, want ruim van tevoren ben ik begonnen met het organiseren van dit feestje. Dat moest ook wel, want sommige dingen moesten besteld worden. Samen met Oscar besprak ik wat hij leuk vond en al snel werd dit duidelijk:

 • koekjes bakken in LEGO stijl en limonade drinken
 • spelletjes spelen
 • de nieuwste LEGO film kijken
 • patat eten van de tafel
 • en het allerbelangrijkste: hij wilde bouwen en veel lol hebben!

Met dit alles kon ik wel wat en via Aliexpress heb ik ca. 2 maanden van tevoren setjes Ninjago besteld. Destijds kostte dit ca. EUR 10 per set. Dit is dus geen originele LEGO, maar het leek er enorm op en Oscar vond het helemaal super. Ik bestelde voor ieder kind hetzelfde setje en ruimschoots op tijd had ik alles binnen.

lego 768x1024 - LEGO kinderfeestje
Lego 1 967x1024 - LEGO kinderfeestje

Lange leve Pinterest

Voor dit feestje deed ik weinig met Pinterest, maar wat heb ik daar veel aan gehad! Er ging echt een wereld voor me open. Zo wilde ik leuke LEGO etiketten hebben, zodat ik voor ieder kind een setje kon inpakken in LEGO stijl. Waar ik het gele en blauwe inpakpapier kocht destijds weet ik niet meer, maar dat zal vast Hema, Action of Wibra zijn geweest. De labels heb ik gevonden op Pinterest en zo had ik ruimschoots op tijd dit taakje al afgevinkt, maar er moest nog meer komen!

Lego compilatie 1024x1024 - LEGO kinderfeestje

Wat heb ik nog meer geprint via Pinterest:

 • labels voor aan de cadeauzakjes
 • wikkels voor om flesjes Fruit Shoot
 • Ninjago oogjes voor op slingers, ballonnen en rode bekers
 • Daarnaast printte ik veel kleurplaten uit via Pinterest en ook de gele maskers heb ik daar vandaan. Die plakte ik op een houten stokje.

Waar kocht ik overige spullen?

Ik had erg veel mazzel met de LEGO bordjes/bekers/rietjes/servetten ed. Ook zaten er uitnodigingen bij die ik gebruikte om de kids uit te nodigen. Via een plaatselijke Facebook verkoopsite zag ik een doos voorbij komen met LEGO verjaardagsartikelen, dus daarmee was ik in 1 klap klaar. Als je gaat zoeken op “LEGO feestartikelen” vind je al snel iets soortgelijks. Via o.a. Bol.com bijvoorbeeld kun je ook allerlei spullen kopen die je ervoor kunt gebruiken.

20180831 133109 768x1024 - LEGO kinderfeestje
 • Het blauwe tafelkleed: bouwzeil die we nog in onze garage hadden liggen. Verkopen ze gewoon in bouwmarkten of bij Action;
 • Rode, grote bekers: gekocht bij Action. Daarop plakte ik de Ninjago oogjes die ik had geprint via Pinterest. Deze bekers gebruikte we voor een memoryspel met snoepjes. Ik gebruikte ca. 24 bekers voor het spel en deed daaronder verschillende soorten snoepjes;
 • Flesjes drinken: Fruit Shoots flesjes, gekocht bij Kruidvat. Daar omheen deed ik de wikkels die ik printte via Pinterest.
 • Blauwe vlaggetjes: kwamen ook bij Action vandaan. Ook daarop plakte ik de Ninjago oogjes via Pinterest;
 • Koekjes versieren: ik kocht een bus Enkhuizer Jodekoeken, voldoende gele, zwarte, rode en groene marsepein die ze konden gebruiken om te versieren;
 • Cadeauzakjes kocht ik bij Action. Ik weet niet meer wat ik erin had gedaan, maar het waren volgens mij LEGO stickertjes, wat snoepjes en een LEGO potlood;
 • M&M’s kocht ik met nootjes en die sorteerde ik op kleur, zodat er verschillende schaaltjes op tafel stonden
 • Verder kocht ik natuurlijk snoepjes in de LEGO kleuren, o.a. banaantjes, zure matten, kikkers en spekkies.

Oscar knutselde van zijn eigen LEGO een soort houder, waar alle rietjes in stonden. Dat stond echt leuk op tafel!

Spelletjes, bouwen en film

Zoals gezegd werden er spelletjes gespeeld, o.a. memory met de rode bekers. Daarnaast deden we in de tuin nog een spel met Duplo, wie de hoogste toren bouwde en daarmee een parcours aflegde, kreeg een prijsje. De kids speelden ook veel met Ninjago spinners, keken de LEGO film en aten patatjes van de tafel. En natuurlijk werden de pakketjes uitgepakt en werden de kids helemaal wild toen ze hun eigen setje in elkaar konden zetten.

IMG 20200704 193220 768x1024 - LEGO kinderfeestje

We hebben hier al veel kinderfeestjes gehad in huis of buitenshuis, maar over dit feestje is nog zo lang nagepraat! Wij genoten als ouders ook echt van ieder moment en nu Oscar 11 wordt zou hij dit feestje stiekem toch nog een keer over willen doen.

Helaas voor hem heeft mama besloten dat het een klimfeestje gaat worden dit jaar…buitenshuis :-). Heb je ook weleens een soortgelijk kinderfeestje georganiseerd waarna je zelf ongeveer weggedragen kon worden?

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - LEGO kinderfeestje

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *