Spekkies
Algemeen Knutselen

Juffentraktatie | Meestertraktatie einde schooljaar

Bijna einde schooljaar

Het einde van het schooljaar is al bijna in zicht en dat betekent dat (net als ik) veel ouders op zoek zijn naar een leuke juffentraktatie of meestertraktatie.

Eind volgende week begint de zomervakantie al voor de Regio Noord en Regio Zuid volgt vanaf 11 juli. Als ik het zo opschrijf klinkt het echt alsof de weken voorbij vliegen! Wij vallen onder de Regio Midden en mogen als laatste aansluiten, vanaf 18 juli. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wat een bijzonder jaar hebben we achter de rug met zijn allen en hoe bizar voelde dit!

Het is alsof we tijdens de coronaperiode in een soort onwerkelijke roes hebben geleefd en nu ineens hebben we nog maar een paar weken (of zelfs dagen) voordat het schooljaar afgelopen is. Voor zowel de kinderen, maar zeker ook voor ouders en leerkrachten heeft dit schooljaar veel energie gekost en verliep het anders dan normaal.

De juf / meester in het zonnetje zetten

2020 zal het jaar in gaan waarin we op het gebied van onderwijs hebben laten zien dat thuisonderwijs mogelijk is en er ging een wereld open voor zowel de kids als de ouders en scholen. We hebben dit toch maar even mooi met zijn allen gedaan en voor iedereen was dit een volledige omschakeling. Wij ouders kunnen denk ik allemaal wel een paar weken Malediven gebruiken om bij te tanken na deze hectische periode, maar in deze blog zal ik me voor nu even richten op een tof cadeautje voor de juf of meester :-).

Kijkend naar de juf van Julie en meester van Oscar dan heb ik enorm veel respect voor de manier waarop zij het thuisonderwijs verzorgd hebben. Iedere dag met een glimlach, vol enthousiasme en geduld, probeerden zij onze kids de nodige uitleg te geven en tussendoor een grapje, dansje of sportief element toe te voegen. Zij hebben zo goed als mogelijk hun best gedaan om de kids zo normaal mogelijk onderwijs te geven. Daarnaast ontvingen wij als ouders wekelijks een helder werkschema en was er voldoende ruimte voor interactie tussen leerkrachten en ouders. Al met al echt leuk om ze einde schooljaar in het zonnetje te zetten!

Juffenbedankje 1 1024x730 - Juffentraktatie | Meestertraktatie einde schooljaar

De lat ligt bij mij altijd hoog

De lat ligt bij mij altijd vrij hoog en goed is vaak niet goed genoeg. Soms heb ik daar zelf ook last van btw en zou ik weleens willen dat ik niet altijd vol ideeën zit hahaha. Maar in de meeste gevallen vind ik het super leuk om iets te bedenken of het initiatief te nemen om iets in elkaar te draaien.

Wat ik dit jaar ga maken voor de juf/meester weet ik nog niet. Sowieso weet ik dat onze juf en meester op de hoogte zijn van mijn gezinsblog, dus nu iets posten wat ze krijgen zou geen verrassing meer zijn voor ze :-).

Bij een aantal collega-bloggers, waaronder Mamablogger en Hippe Traktaties zag ik ook iets leuks voorbij komen vandaag, dus het zou zomaar kunnen zijn dat ik daar mijn inspiratie vandaan ga halen dit jaar voor een tof cadeautje!

Bedankt voor het SPEKtaculaire jaar!

Vorig jaar heb ik beiden juffen van onze kids een juffen cadeaublik gegeven, gevuld met lekkere spekkies! Dit toffe idee heb ik gevonden op de website van www.bedankjes.nl en ik heb echt op een hele fijne manier contact met ze gehad hierover.

Namens de klas van Oscar en Julie had ik geld ingezameld om dit gezamenlijk te geven (en daarbij nog een Rituals pakket). Je kunt een blikomslag maken bij je bestelling en ik heb ervoor gekozen om de schoolfoto van dat jaar erop te plakken. Per stuk kost 1 blik EUR 9,95 excl. verzendkosten. Je kunt er standaard voor kiezen om het blik te laten vullen met spekhartjes, maar tegen extra betaling is ander snoep ook mogelijk.

De tekst op het blik heb ik zelf bedacht en leek me wel toepasselijk bij de spekhartjes :-). Het is een formaat verfblik (119 mm hoogte en 99 mm diameter) en ik had het erg snel binnen. Je kunt de bovenkant van het blik makkelijk openen, zodat je er nog iets in kunt stoppen bijvoorbeeld.

Juffencadeaus 768x1024 - Juffentraktatie | Meestertraktatie einde schooljaar

Persoonlijke tintje

Het is al leuk om het cadeau te geven zoals het er hierboven uitziet, maar ik heb ervoor gekozen om er nog een persoonlijk tintje aan te geven. Alle kids ontvingen van mij een post-it in de vorm van een handje, waar zij een eigen tekst op konden schrijven voor de juf of meester. Leuk om al die boodschappen te lezen btw :-). Op de foto hierboven in het bericht kun je zien hoe dat eruit ziet. Tegen deze leuke post-its liep ik toevallig aan bij de winkel So Low. Of ze die post-its nog steeds hebben weet ik helaas niet, dat zou je kunnen navragen bij ze, maar vorige zomer hadden ze ze nog.

IMG 20190620 220702 768x1024 - Juffentraktatie | Meestertraktatie einde schooljaar
Super leuk gezicht al die handjes met persoonlijke boodschappen erop

Ik heb het helemaal afgemaakt door het nog extra te verpakken met plastic inpakpapier, lekker wat extra spekkies erin te doen en een gezellig lintje eromheen met kaartje.

IMG 20190620 221023 1024x768 - Juffentraktatie | Meestertraktatie einde schooljaar

Ziet dat er leuk uit of niet? Het was echt een succes vorig jaar en wat waren ze hier blij mee! Wellicht doe je hiermee wat extra inspiratie op om een leuk juffen / meestercadeau te bedenken!

Heb je zelf nog leuke suggesties voor toffe juffen-/meestercadeautjes? Benieuwd naar, want ik moet dit jaar zelf ook nog iets bedenken 🙂

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Juffentraktatie | Meestertraktatie einde schooljaar
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *