HUP Hotel
Dagjes uit Vakanties

Hop naar het HUP Hotel!

Voordat ik jullie meeneem naar het HUP Hotel in Mierlo moet ik echt even waarschuwen, want als je niet van veel beeldmateriaal houdt, klik deze blog dan weg :-). We hebben zoveel foto’s gemaakt dat het gewoon echt lastig was om een mooie selectie te maken. Om die reden heb ik allerlei collage’s samengesteld voor jullie. Kijken jullie met me mee? Hop naar het HUP Hotel!

Nachtje weg met de kids

Twee jaar geleden was het alweer, dat ik voor het laatst met beide kids een nachtje weg had geboekt. We verbleven toen bij Camping de Hersthoorn in Garderen en ik vond het zo leuk om als moeder met mijn beide kids een nachtje weg te boeken (op de spinnen in onze trekkershut na, want die zorgden voor een slapeloze nacht bij mama :-).

Om bepaalde redenen kwam het er vorig jaar niet van, maar dit jaar wist ik: we gaan er weer voor! Begin dit jaar las ik in een blog van Mamablogger over dit te gekke hotel en het leek me echt iets voor mij en de kids (papa moest werken: iemand moest het geld verdienen :-). Last-minute boekte ik via Booking.com een overnachting in het HUP Hotel in Mierlo en vorige week waren we er klaar voor om daar lol te maken met een wel heel leuke tussenstop!

Maisdoolhof 1024x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

Verdwalen in het maisdoolhof

Van tevoren had ik al gespot dat zich op nog geen 4 minuten afstand van ons hotel een te gek maisdoolhof bevond, te weten De Brandevoortse Hoeve! Voor een paar euro kocht ik een speurtocht voor de kids (die nog best lastig bleek te zijn) en verdwaalden we in het maisdoolhof. Na afloop mochten de kids iets leuks uitzoeken, kregen ze een waterijsje en glas limonade.

Daarna hebben we er nog lekker geluncht. Ben je van plan naar het HUP Hotel te reizen? Bezoek dan zeker dit leuke maisdoolhof! Er zit ook een gave speelschuur bij (lijkt op Monkey Town) en de kids zijn daar wel even zoet.

HUP Hotel 2 1024x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

Wat?! Een glijbaan in de lobby?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar een glijbaan in een lobby van een hotel had ik nog nooit gezien! Heel fijn ook, want je kunt dan even rustig inchecken en op je gemak rondkijken, want de kinderen vermaakten zich er direct al. Dit was al zo gaaf, hoe zou de rest van dit hotel er dan in vredesnaam uitzien?

Opvallend vonden wij de sportieve elementen die echt overal in het hotel waren toegevoegd. Alles ademt ‘SPORT’ en je krijgt zin om het hotel z.s.m. te ontdekken (wat wij dus ook snel deden)! Het HUP Hotel was voorheen Carlton De Brug, een wat verouderd complex wat vooral zakelijk gebruikt werd.

Eerlijk gezegd: als je aan komt rijden heb je ook niet het idee dat hier een enorm te gek hotel achter de muren verscholen zit. Een aantal verouderde elementen zijn nog terug te vinden aan de buitenkant. Wel was dit hotel jarenlang een pleisterplaats voor (inter)nationale voetbalclubs die hier vanuit de hele wereld kwamen om te trainen. Nog steeds trainen voetbalclubs hier regelmatig en tijdens ons verblijf verbleef er een zeer bekende club die Oscar dan ook al snel had gespot!

BASE Room 1024x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

BASE Room – not so basic

Ik had vooraf de BASE Room geboekt en dat was prima met z’n drietjes. Waren we met het gezin gegaan, dan hadden we de Club Family geboekt denk ik. In alle kamers zijn sportieve elementen verwerkt. Zo hadden we een voetbal-badkamervloer, een basket-prullenbak, een rekstok om je handdoek aan op te hangen en een lamp in de vorm van een golf-hole. Julie was helemaal gek van de grote yoga bal die op de kamer lag :-).

We vonden de basiskamer al heel tof en er viel eigenlijk niets aan op te merken, behalve dat het matras van het extra bed (opklapbed) te dun was. Dit werd die avond laat wel een ‘dingetje’, want Julie wilde hier echt niet op slapen. Oscar en ik probeerden het, maar we waren het met haar eens :-). Uiteindelijk heeft deze mama het opgelost door het matras van 1 boxspring op de grond te leggen (waar Julie sliep) en het dunnere matras ging op de boxspring (waar Oscar sliep, naast mij). Snappen jullie het nog :-)?

Maar goed: voordat er überhaupt geslapen werd, was het uiteraard tijd om te……sporten! We begonnen in het zwembad, waar we een tijdsslot voor hadden gereserveerd i.v.m. corona en vertrokken vervolgens richting het sportgedeelte.

HUP Hotekll 1024x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

Een echt sporthotel!

Alles ademt maar 1 ding in dit hotel: sport! Waar je ook kijkt, overal is iets sportiefs te doen en dat maakt dit hotel een ideale plek om met kinderen te bezoeken (jong of ouder, dat maakt niet veel uit). Je denkt er niet over na om de lift naar boven of beneden te pakken, want zelfs kijkend naar de vloerbedekking wil je maar 1 ding: bewegen! Ze hebben dat echt heel leuk aangepakt in dit hotel en alles matcht met elkaar.

Naast het sporten kun je er nog meer hoor, maar ja…we gingen er wel een beetje heen om er een actief dagje van te maken!

HUP Hotel 5 1024x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

Wat kun je allemaal in dit hotel doen? Eigenlijk teveel om op te noemen, maar hierbij probeer ik het toch (allemaal indoor):

 • Tennis
 • Voetbal
 • Interactieve voetbalmuur
 • Squash
 • Zwemmen (en een saunacomplex voor deze moeder)
 • Midgetgolf
 • Bowlen
 • Tafeltennis
 • Badminton
 • Darten
 • Fitness/groepslessen
 • Mega lange voetbaltafel voor 12 personen!
 • Biljarttafel
 • Bioscoop
 • Ballenbad op de 1e verdieping
 • Bowlen / steengrillen
 • Gratis naar Monkey Town
 • Voetbalmuseum

Je zou haast vergeten dat er buiten nog iets te doen is, want de omgeving leent zich er perfect voor om een rondje te hardlopen of een fijne wandeling te maken. En wist je dat je in het hotel ook een wellness kunt boeken? En dat ze er een heerlijke sauna bij hebben? Waar ik heerlijk gebruik van heb gemaakt.

Ballenbad op de 1e was favoriet

Ballenbad 1024x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

Na een intensief middagje zwemmen en sporten hadden we alle 3 enorm veel zin in McDonald’s. Je kunt in het hotel ook eten en ze hebben ook een bowling/grill arrangement, maar wij wilden maar 1 ding: een lekkere Big Mac! In het nabijgelegen Geldrop vonden we er eentje en de grote gele M is altijd een succes bij ons :-).

Na afloop waren de kids nog lang niet moe (mama inmiddels wel hahaha), maar besloot ik solidair te zijn en nog te gaan zwemmen (met volle maag van de grote gele M).

Om 22.00 uur vonden we het leuk geweest en liepen we even richting de ‘bioscoop’ (verwacht geen Pathé, maar wel echt een leuk idee van HUP – een ruimte met lekkere kussens waar ze kidsfilms draaien). Bij ons hadden ze de Smurfenfilm al gezien, dus we besloten naar de kamer te gaan (via het gele ballenbad op de 1e etage). Met een zak chips in bed (en cola) keken we een filmpje en toen gingen de luiken dicht bij ons.

HUP Hotel 1 1024x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

HUP: en verder…

De volgende ochtend was het vroeg, te vroeg dat ik bruut wakker gemaakt werd door 2 stuiterballen, want er moest echt weer gezwommen worden en vooral moest er weer een pitstop gemaakt worden in het gele ballenbad. Nu was er zoveel te beleven in dit hotel, maar het ballenbad was echt favoriet. Ze waren daar lastig weg te krijgen zeg maar :-).

Het ontbijt was ook echt prima en zat bij de prijs inbegrepen. Er was van alles en de pannenkoekjes waren favoriet! Ik merkte dat mensen zich netjes aan de 1.5 meter hielden (eigenlijk overal in het hotel) en dat vond ik wel echt fijn. Het was druk, maar niet overdreven druk en daar was ik vooraf toch wel huiverig voor.

Na afloop hadden de kids nog (te) veel energie en besloten we naar de inpandig gelegen Monkey Town Mierlo te gaan. Als hotelgast mag je hier gratis gebruik van maken en (na reserveren) loop je er makkelijk naartoe binnendoor.

Oscar en Julie vinden indoorspeeltuinen niet meer zo heel interessant, maar deze was toch echt anders. Toffe glijbanen en veel te doen voor ze. Ze hebben daar ruim 2 uur gespeeld en toen wilde mama maar 1 ding: uitchecken en lekker weer richting huis, weg uit de drukte van gillende kids in een speelparadijs :-).

HUP 641x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

Voetbalmuseum

En net als je dan denkt dat je alles gezien hebt, komt er nog een verrassing om de hoek kijken, namelijk een echt voetbalmuseum. Het hoogtepunt vonden wij toch wel het shirt van Marco van Basten, waar hij in 1988 het legendarische doelpunt mee maakte tijdens het EK.

Erg leuk met name voor Oscar om even doorheen te wandelen. Daarna checkten we uit en maakten we nog een korte boswandeling in de buurt om vervolgens naar huis af te reizen.

HUP Hotel 625x1024 - Hop naar het HUP Hotel!

Volgens mij is het wel duidelijk hoe enorm enthousiast wij waren over dit leukste familie sporthotel in eigen land. Eigenlijk was 1 nacht echt te kort en gaan we er zeker nog eens naar terug. In de omgeving is ook van alles te doen, maar je komt er tijd te kort (althans, daar hadden wij last van) :-). Wil je zien wat er allemaal te doen is? Check dan echt even de website. Geen spon overigens!

Ben je op zoek naar een leuke spot om met kids te overnachten? Twijfel dan echt niet en Hop, boek een (of 2) overnachtingen in het HUP Hotel!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Hop naar het HUP Hotel!
Delen is lief!

2 Comments

 1. Mama je bent de beste. Wil je misschien foto’s van ons er ook inzetten zonder papa en Oscar❤️💗💋💕

 2. I just finished going through your article and I have to comment, it was an outright pleasure. Your writing technique is engaging and illustrative, making me feel like I was right there with you on your experience. The picture you included were also incredible and really added to the overall experience. cheers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *