Roompot Beach Resort Zeeland
Algemeen Vakanties

Het campingleven in Zeeland


Een weekend weg in coronatijd

Net als vele andere gezinnen ervaren wij als gezin ook de ratrace waar we momenteel in zitten door het coronavirus. Het Hemelvaartweekend stond voor de deur en het begon toch erg te kriebelen om een paar dagen weg te gaan. Even weg uit de dagelijkse sleur in een nieuwe omgeving. En waar kan dat beter dan in Zeeland, lekker dichtbij het strand. Boodschappen doen moeten we toch en als we ons houden aan alle maatregelen moet het lukken.

Roompot Beach Resort Zeeland

Hoe zeer we onze heerlijke tuin aan het water waarderen, we moeten er als gezin echt even tussenuit. We vonden een mooie aanbieding in het Roompot Beach Resort in Zeeland (Kamperland). Een aantal jaren geleden zijn we eens op een minicamping geweest in Zeeland en dat beviel ons al zo goed! Een volledig ingerichte chalet stond voor ons klaar met 2 slaapkamers en uiteraard een badkamer, woongedeelte en keuken. Het fijnste is toch wel dat het op 2 minuten loopafstand is van het strand! Wat een heerlijke plek zeg om te verblijven. Veel vriendjes/vriendinnetjes in ons pad waar de kids mee konden spelen.

Opvallend vonden we de ruime plaatsen, we spotten er een leuke speeltuin en er was een fijn subtropisch zwemparadijs. Alle corona maatregelen werden goed gevolgd en met speciale muntjes konden er een x aantal personen tegelijk in het zwembad. Het voelde al zo fijn om even uit de dagelijkse sleur te zijn.

IMG 20200522 114330 1024x768 - Het campingleven in Zeeland
IMG 20200520 204418 1024x768 - Het campingleven in Zeeland

Wat is er te doen in de omgeving?

Eerlijk is eerlijk: het is en blijft coronatijd. Ook hier in de buurt is duidelijk te merken dat veel gesloten is, zoals restaurants en overige bezienswaardigheden. We wilden graag naar Neeltje Jans, omdat we dit vorige keer al zo tof vonden om heen te gaan. Ook het leuke kidsproof restaurant De Jonge Johannes (in Serooskerke) was nog gesloten. Neem echt een kijkje op hun site, want naast pannenkoeken eten is hier zoveel meer te beleven voor de kids! Gelukkig kon er nog veel wel en zijn we een dag naar het strand geweest bij Vrouwenpolder. Wat een heerlijk uitgestrekt strand is dat zeg! Hier lukt het wel om die 1.5 meter afstand van elkaar te bewaren :-).

Ook zijn we een middag naar het pittoreske plaatsje Veere geweest. Wat kun je daar heerlijk slenteren langs het Veerse Meer of een stadswallenwandeling maken. Langs de molen vind je een leuk wandelpad en een trekpontje (leuk voor kids ook). Oscar en Julie konden verder ook oma’s snoepwinkeltje waarderen die verderop zit. Er zijn ook een aantal hele leuke winkeltjes in het plaatsje te vinden, waaronder Liefs uit Veere. Ik heb daar voor het eerst een deo gescoord van Loveli (binnenkort schrijf ik hier een blog over). Al met al een prima uitstapje voor een dagdeel!

WhatsApp Image 2020 06 06 at 15.58.21 1024x768 - Het campingleven in Zeeland
IMG 20200522 172147 768x1024 - Het campingleven in Zeeland

Het campingleven

Wat is dat toch met dat campingleven en waarom houden mensen daar zo van of vinden ze het vreselijk? Ik zit daar een beetje tussenin. Jaren heb ik in mijn jeugd gekampeerd aan het Zwitserse Lago Maggiore op camping Lido Mappo. Heerlijk vonden mijn ouders, zus en ik het daar. Slapen in een tentje, haringen uit tenten trekken, friet halen in een pannetje bij het campingrestaurant en voor het eerst verliefd worden op de strandwacht. We wilden niet anders! Tot ik de vliegreizen naar allerlei oorden ontdekte en me een beetje begon te verzetten tegen dat campingleven.

Met onze kids hebben we inmiddels veel gevlogen, maar je kunt ze niet blijer maken dan met dat campingleven. Lekker over de camping struinen met vriendjes en vriendinnetjes en iedere avond laat naar bed. Zeg nou zelf: als je kids het naar hun zin hebben, heb je zelf ook echt vakantie, toch? Voor mij was dit een extra speciaal weekendje weg, omdat ik vanuit mijn (oncomfortabele) campingstoeltje mijn allereerste blog heb geschreven :-).

Hoe zit dat met jou. Ben je weleens in Zeeland geweest en ben je ook fan van deze fantastische provincie?

-xxx- Carla 20200606 145646 0001 Edited 2 - Het campingleven in Zeeland

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *