Woonkamer
Lifestyle

Een kijkje in ons huis

Je ziet het veel – mooie foto’s op Instagram van mede-bloggers en Instagrammers. Het ene huis nog mooier dan het andere en het lijkt alsof het overal zo perfect gestyled is en georganiseerd. Inmiddels ben ik bijna 2 maanden aan het bloggen en lijkt het mij leuk om jullie een kijkje in ons huis te geven.

Perfectionistisch ingesteld

Ik schrijf bewust ‘lijkt’ overal gestyled en georganiseerd, want ook ik ben iemand die altijd probeert het huis te stylen en zeer opgeruimd te houden. In theorie is dat natuurlijk een heel mooi streven, maar o wat heb ik daar in de praktijk toch vaak last van. Ken je dat gevoel, dat je huis van top tot teen lekker schoongemaakt is, dat de was helemaal weggewerkt is en er een verse bos bloemen in huis staat? Dat is voor mij echt ultiem geluk en ik kan daar zo enorm blij van worden!

Bloemen 1024x1024 - Een kijkje in ons huis

Wat dat betreft ben ik perfectionistisch ingesteld en een opgeruimd huis, betekent in mijn geval een opgeruimd hoofd. De meesten kennen mij dan ook als iemand bij wie het 9 van de 10 keer ‘clean’ is. Noem het trots zijn op je huis en tuin of iets dergelijks, maar ik word er oprecht een gelukkiger mens van. Gelukkig heb ik ook geleerd om het soms los te laten, want nog belangrijker vind ik het dat er geleefd wordt.

Linschoten

Inmiddels is het in november 4 jaar geleden dat we de sleutel van ons nieuwbouwhuis overhandigd kregen; een mooie tweekapper in het dorp Linschoten. Hiervoor woonden we in Vleuten en toen we de kans kregen ons huidige huis te kopen, twijfelden we geen moment. Het is enorm fijn wonen in Linschoten, de sfeer is gemoedelijk en je hebt alles op loopafstand. De kids hebben veel vrienden en vriendinnen, die allemaal op loopafstand van ons wonen. Heel fijn!

Voor de kids (en ons trouwens ook) is het een hele fijne leefomgeving en daar draagt onze woning absoluut aan bij. Hoog tijd om wat kiekjes met jullie te delen!

Scandinavisch – wit – zwart – hout

Jeroen en ik zitten helemaal op 1 lijn wat betreft de inrichting van ons huis en dat is heel relaxed kan ik je zeggen. Wij hakken soms knopen door, waar anderen dagen over nadenken :-). Een nieuwe bank scoren wij in een uur tijd en als Jeroen mij eens verrast met een kaars, dan koopt hij de juiste zeg maar. Rituals en Zusss items zijn hier favoriet. Wij hebben bijna alles in het wit, zwart en hout, gemixt met leemgroen. We houden van het Scandinavische, minimalistische en dit zie je eigenlijk in het hele huis wel terug. Ik heb een paar favoriete plekjes en die laat ik jullie zien.

Achtertuin 768x1024 - Een kijkje in ons huis

De tuin aan het water

Eigenlijk werden wij verliefd op 2 dingen tijdens de koopfase: enerzijds de voorgevel (en dus echt de buitenkant) en anderzijds het wonen aan het water. De tuin is lekker ruim en ligt aan het water. Via een steigertje springen de kids in het water en kan er gezwommen worden (wat ook regelmatig gebeurd). We brengen veel tijd door in de tuin en zodra het kan, gaan we naar buiten. Veel kids komen hier zwemmen in onze tuin en een bootje staat op onze bucketlist.

Aan het water 1024x651 - Een kijkje in ons huis
Achtertuin lounge 1 1024x940 - Een kijkje in ons huis
Genieten op onze loungeset…

Onze living

Vorig jaar kochten we een nieuwe hoekbank en daar genieten we iedere dag van. De kids brengen regelmatig vrienden/vriendinnen mee die blijven eten of logeren en dan is er genoeg ruimte op de bank voor iedereen. Tegenwoordig hebben de kids een TV op de slaapkamer, dus hebben wij de bank voor onszelf.

Woonkamer 1 1024x576 - Een kijkje in ons huis
Schaal woonkamer 768x1024 - Een kijkje in ons huis
Gek op kaarsjes…
Piano 586x1024 - Een kijkje in ons huis

Keuken en eettafel

De keuken hadden wij achteraf graag groter gezien en dat is iets waar wij regelmatig tegenaan lopen. Dat is het lastige bij een nieuwbouwwoning, dat je van tevoren niet goed kunt inschatten hoe iets uitpakt. De stijl vinden we wel erg mooi, maar met de grootte zijn we minder happy. Met name ik hou erg van koken en breng veel tijd in de keuken door.

Keuken 1024x768 - Een kijkje in ons huis
Ik hou enorm van koken

Je moet altijd iets te dromen hebben en wellicht bouwen we de voorkant uiteindelijk nog eens uit om de keuken te verruimen. Daarmee kunnen we dan automatisch onze eettafel anders neerzetten, wat we graag zouden willen. Dit is 1 van onze grote wensen in ieder geval en hij kan op de lange-termijn planning :-).

Eettafel 1024x1024 - Een kijkje in ons huis

Steeds weer verliefd

Nu, 4 jaar later, zijn we nog steeds verliefd op dit huis. Het verveeld niet, de plek is zo fijn en de ruimte die we hebben is erg prettig. Waar we echt op slag verzot op waren, zijn de witte luiken aan de voorkant. Deze kunnen open en dicht (heel handig in de zomerperiode!) en het staat gewoon super mooi vinden wij.

Voorkant huis 1024x768 - Een kijkje in ons huis

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan, over de fijne slaapkamers, de fantastische regendouche in de badkamer en meer, maar ik hoop dat ik je met deze fotootjes al een klein kijkje in mijn leven heb gegeven :-).

Ben jij net als ik ook zo’n interieurfanaat en hou jij ook zo van het thuis gezellig maken?

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Een kijkje in ons huis
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *