Rozengeur maneschijn
Algemeen Lifestyle

Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x

Rozengeur en maneschijn

Om met de deur in huis te vallen…nee, het is hier zeker niet altijd rozengeur en maneschijn (waar wel overigens, want dan kom ik graag even langs om te zien hoe dat eruit ziet :-). Hoe fijn ik sommige dingen ook ervaar als moeder, er zijn zaken die ik ook niet leuk vind. In deze blog neem ik je mee in 10 punten die ik het liefst anders zou zien als moeder, uiteraard met een knipoog geschreven :-).

Toen ik bijna 11 jaar geleden voor het eerst moeder werd ging er een wereld voor me open. Enerzijds die enorme liefde die je vanaf het begin al voelt voor je kind en die echt intens is, maar anderzijds ook een donkere wolk die af en toe boven je hoofd hangt. Los van slapeloze nachten, borstvoeding wat ik ‘gedoe’ vond en luiers die echt om de haverklap verschoond moesten worden, viel mij ook iets heel anders op aan het moederschap.

De bekende roze wolk

2390904 M 1024x498 - Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x

Hoe kon het zijn dat er moeders in mijn omgeving waren waarbij alles (voor mijn gevoel dan) zo gemakkelijk ging, die een baby hadden die na 1 week doorsliep, die op een roze wolk zaten en alles leuk vonden aan het moederschap? Naarmate onze 2e geboren werd en de kinderen ouder waren liep ik hier nog steeds tegenaan, al hadden we onze goeie nachten na 2 jaar weer terug en is het met de borstvoeding ook helemaal goedgekomen :-). Later bleek gelukkig ook bij die ‘roze wolk’ moeders dat het zeker niet altijd rozengeur en maneschijn was en gelukkig worden we hier ook steeds eerlijker in onder elkaar.

Tot 10 (of 101) tellen

Even los van het feit dat ik iedere dag weer enorm kan genieten van onze kids, heel trots kan zijn op dingen die ze doen, ben ik ook een moeder die soms tot 10 moet tellen (of zelfs tot 101). We zijn ook maar mensen zeg maar. Er zijn namelijk ook zaken die ik als moeder niet leuk vind en helaas lees je dat maar weinig terug op social media of hoor je het (te) weinig om je heen.

Beloofd, binnenkort zal ik ook een soortgelijk lijstje maken met punten waar ik wel heel blij van wordt (want dat zijn er meer dan genoeg), maar in deze blog benadruk ik een aantal zaken die ik minder leuk vind. Gewoon, omdat ik denk dat veel ouders dit ook zo ervaren, maar het wellicht niet hardop uit durven spreken.

Mijn kids weten dit overigens van mij, dus het zal geen verrassing voor ze zijn en ze weten dat ik dol op ze ben :-). Het zijn geen hele schokkende dingen hoor, maar wel echt punten waar ik me zo nu en dan enorm over kan opwinden.

Toilet 768x1024 - Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x
Het lege wc rolletje
  1. HET LEGE WC ROLLETJE

Bij welk toilet ik ook kom in huis, bijna altijd tref ik een leeg wc rolletje en wordt er na het laatste gebruik geen nieuwe opgehangen. Natuurlijk snap ik dat het een he-le handeling is om een nieuwe op te hangen (ahum), maar deze staat echt in mijn top 10 overzicht. Serieus, hoeveel moeite kan het kosten om een nieuwe rol te pakken uit de bak die naast de wc-pot staat om ‘m op te hangen…De kids herkenden deze zelf trouwens ook, dus dat is heel wat!

2. “MAM, MAG VRIENDJE/VRIENDINNETJE X MEE ETEN?

Deze vraag krijg ik echt meerdere keren per week en terwijl ze weten dat er op een doordeweekse dag niet meegegeten wordt door vriendjes/vriendinnetjes, blijven ze ‘m stellen. In het weekend vinden we het echt geen probleem en mag er ook gelogeerd worden af en toe, maar doordeweeks vind ik dat niet fijn. Vaak heb ik al voor een paar dagen boodschappen in huis en dan heb ik geen zin om extra boodschappen te moeten doen. Daarnaast vind ik het doordeweeks allemaal al rommelig en druk zat met o.a. sporten en dan vind ik het heerlijk om even rustig met eigen gezin te eten.

3. JASSEN, SCHOENEN EN RUGZAK OP DE GROND

Zodra de kids uit school komen wil ik graag dat de jas aan de kapstok wordt gehangen, dat de schoenen niet pal voor de voordeur liggen en dat de schooltas even uitgepakt wordt. Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat een schooltas met vieze melkbeker in de kast belandt en dat ik de volgende ochtend stuit op een stinkende melkbeker die niet is uitgepakt en hoe vies is dat. Ik herhaal dit vaak als een soort mantra, maar meestal gaat dat nog niet helemaal goed :-). Op deze foto hieronder valt het overigens nog alles mee hoor…

Rugzak gang 1024x1024 - Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x

4. HET AVONDETEN

Als er geen P (in welke vorm dan ook) wordt gegeten dan is het avondeten echt 1 groot drama met onze jongste aan tafel. Doordeweeks proberen we zoveel mogelijk gezond te eten en dat zorgt voor echt flinke discussies aan tafel en stress bij ons alle vier. Al vanaf de geboorte is zij een lastige eter en moesten we flink ons best doen om er iets gezonds in te krijgen. Onze oudste eet echt alles, lust alles en probeert alles, maar bij de jongste ligt dit anders. Zij kan een uur doen over een paar stronkjes broccoli, een stukje vlees/vis en wat krieltjes. Dit tot grote ergernis van de rest van haar tafelgenoten. We houden maar hoop dat dit later gaat veranderen. Ja, ook deze staat in de top 10 🙂

(Heerlijk, ik merk terwijl ik dit type dat het lekker oplucht! Zal het therapeutisch werken :-)?

5. SCHOENEN IN HUIS EN ZANDVOETEN

Ik heb nog net geen smetvrees, maar schoenen in huis aan vind ik echt zo niet fijn. Met schoenen loop je ook op straat en ik wil niet weten waar je op een dag allemaal op stapt. Gelukkig weet zo ongeveer iedereen in mijn omgeving dit en houden mensen er rekening mee (verder mag hier heel veel hoor, heb je het in de gaten)? In het verlengde daarvan neem ik gelijk de zandvoeten mee (je kunt die tenslotte niet vergeten :-). Ben je net met de stofzuiger het huis door gegaan, komen je kids thuis van buitenspelen met sokken nog vol zand. Gevolg: je kunt weer opnieuw beginnen…

6. OVERAL KLEDING

Als het aan onze kids ligt hebben ze geen kledingkast nodig. Hoe makkelijk is het om het gewoon op de grond te gooien…nu is dit bij allebei het geval en hoe vaak we dit ook tegen ze zeggen, het blijft gebeuren. Overigens hoor ik om me heen niet anders, dus dit zal vast herkenbaar zijn. In het verlengde hiervan koppel ik er gelijk nog eentje aan vast, namelijk schone kleding in de wasmand gooien. Dit gebeurd ook echt (te) vaak; dan wil ik de wasmachine aanzetten en zie ik gewoon totaal schone was in de mand liggen. We hebben nu de afspraak dat wij bij het slapen gaan ’s avonds kijken hoe de kleding eruit ziet en gooien het vervolgens in de was.

7. YOUTUBE, TIKTOK, GAMEN EN NOG EENS GAMEN

Een keertje Zoete Zusjes, Meisje Djamila of de Bellinga’s kijken is natuurlijk helemaal leuk, maar zodra ik non-stop die deuntjes of bepaalde uitspraken voorbij hoor komen denk ik: “serieus, hoe vaak kun je hier naar kijken en wil je niet lekker buiten gaan voetballen ofzo”? In het verlengde hiervan neem ik TikTok en Fortnite ook even mee in deze. Het komt regelmatig voor dat ik overdag dat ‘ene deuntje’ van TikTok in mijn hoofd heb, die 100 x per middag voorbij komt of dat ik meerdere keren per dag hoor hoeveel ‘V-Bucks’ er verzameld zijn in het potje. Geen wereldramp hoor vergeleken met het ‘lege wc rolletje’, maar toch…:-)

(Ok, ik merk dat ik nu serieus echt moeite heb om nog 3 punten te bedenken…)

Prullenbak open 768x1024 - Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x

8. DE PRULLENBAK STRUCTUREEL OPEN LATEN STAAN

Deze valt eigenlijk in dezelfde categorie als het ‘lege wc-rolletje’, maar fijn is het niet. Wanneer er iets wordt weggegooid, laten de kids 8 van de 10 keer de prullenbak openstaan. Ik merk dat op een gegeven moment, omdat het dan binnen niet naar bloemetjes ruikt :-). Denk dat dit geen laksheid is overigens, maar dat ze het gewoon echt vergeten (ik ga daar maar vanuit haha).

9. LIEGEN

Gelukkig gebeurd dit niet vaak, want ze weten hoe erg ik dit vind, maar eigenlijk staat deze met stip op 1. Ik kan namelijk heel slecht tegen liegen en wanneer je liegt wil het zeggen dat je iets hebt gedaan waar je zelf ook geen goed gevoel over hebt. Of dat nu liegen over cijfers is of over gamen of iets anders…ik vind liegen echt heel naar. Op die manier weet ik niet wat ik aan diegene heb en wat waar is en niet. Zoals gezegd gebeurd dit heel weinig gelukkig en vind ik het belangrijk dat in huis de waarheid wordt gezegd. Een slecht cijfer halen is jammer, maar volgende keer probeer je het gewoon opnieuw. Erover liegen maakt het beladen en naar.

Slijm 768x1024 - Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x

10. SLIJM

Toegegeven, zo erg als Dominicus Duff (uit De Grote Slijmfilm) vind ik slijm niet, maar slijm op m’n bank, badjas, verstopt in het gootsteenputje in de badkamer of op het plafond vind ik echt niet tof. De slijmfabriek staat hier al een tijdje stil, maar er gingen maanden voorbij waarin er in overvloed slijm werd gemaakt, in alle soorten en kleuren :-). Dit is wel echt het minst vervelende puntje hoor…stiekem geniet ik er ook enorm van om ze zo creatief bezig te zien.

Goedmakertje 768x1024 - Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x

Als ze zo voor je deur staan kun je ze wel opvreten toch? Dit maakt alles goed, van leeg wc rolletje, tot klodders slijm op de bank en een zandhoopje in de woonkamer. Oscar en Julie kunnen zich helemaal vinden in dit artikel, mits ze binnenkort een soortgelijke top 10 over mama mogen maken. Wordt vervolgd zeg maar :-).

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Dit vind ik als moeder (echt) niet leuk | 10 x

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *