C9 Forever
Lifestyle

Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Heb je weleens gehoord van de Clean9 (C9) kuur van Forever FIT Lifestyle? En heb je wellicht zelf weleens een detox gevolgd, waarbij de nadruk lag op het reinigen van je lichaam en het creëren van een andere mindset met betrekking tot voeding en je lichaam? Ik had tot een aantal maanden geleden zelf nog nooit van deze C9 kuur gehoord. En dat terwijl ik toch al heel wat diëten, kuren, sapjes, pillen en shakes heb geprobeerd in mijn leven. Deze kuur kwam eigenlijk op het juiste moment op mijn pad.

Mooie resultaten in de omgeving

Vrienden in onze directe omgeving volgden begin dit jaar de C9 kuur en zij boekten hele mooie resultaten. Niet alleen vielen zij in kilo’s af, maar ook het aantal centimeter bleek best wat te zijn en hun manier van bewust eten was veranderd. Ik was eerlijk gezegd wat sceptisch en had zoiets van ‘weer zo’n kuur waarbij je niets mag en waarna je weer het bekende jojo-effect hebt’.

Niets bleek minder waar, want de kilo’s die er bij onze vrienden vanaf zijn, zijn er nog steeds af en zelfs nog meer. Na de C9 kuur heb je een vervolgkuur die je kunt volgen, namelijk de F15 kuur (deze duurt 15 dagen) en de Vital5 (deze duurt 30 dagen). Je hoeft deze vervolgkuren uiteraard niet te volgen, maar er is dus een heel uitgebreid programma te volgen.

Snoepen 1024x1024 - Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Suikerverslaving

Mensen die mij goed kennen weten dat ik enorm verslingerd ben aan alles waar maar suiker in zit. Van snoepbanaantjes tot M&M’s en van apenkoppen tot Tony Chocolonely karamel/zeezout en Engelse drop. En het erge is, het stopt dan niet bij 1 stukje of 1 snoepje zeg maar :-). Ik ben wat ze zeggen een zogeheten emotie-eter, net als vele anderen met mij, en ik koppel eten automatisch aan emoties als verdriet, boosheid, blijdschap en stress. Ervaring wijst uit dat het heel moeilijk is om die cirkel te doorbreken. Toch besloot ik om er nu echt voor te gaan en ik weet niet waarom, het voelde goed om ervoor te gaan.

Om een lang verhaal kort te maken: ik was het zat, de rol die al die zoetigheden in mijn leven speelden en besloot dat het genoeg was. Ik zocht naar een manier om cold-turkey van die suikerverslaving af te komen en besloot de C9 te volgen, nog steeds wat sceptisch op het moment van bestellen overigens :-).

Gezond eten 1024x1024 - Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Kun je je beter voelen in 9 dagen?

Het antwoord is volmondig: ja dat kan! Ik startte bijna 2 weken geleden met deze kuur en had niet verwacht dat ik me 9 dagen later zoveel beter zou voelen. Op de volgende website kun je alles lezen over deze kuur en voor nu zal ik me alleen focussen op wat het voor mij persoonlijk heeft gedaan.

De eerste 2 dagen zijn het zwaarst, want dan worden er geen maaltijden gegeten, alleen 1 x per dag een shake en meerdere keren per dag drink je op 4 momenten pure aloë vera en vooral heel veel water. Daarnaast mag je de eerste 2 dagen wel bijvoorbeeld een verse kop tomatensoep (zonder balletjes, met voornamelijk veel groenten). Vanaf dag 3 wordt het beter, want dan mag je 1 x per dag een maaltijd van 600 kcal nuttigen en op de laatste dag heb je er een extra lunchmoment bij van 300 kcal extra.

Om eerlijk te zijn is er echt 1 groot minpunt en dat is de smaak van de aloë vera, want die is ronduit smerig te noemen. Het smaakt naar iets wat heel ondefinieerbaar is en voor mij werkte het alleen om het spul met neus dicht op te drinken. Het is echt heel erg vies, dus dat viel mij wel echt tegen. De shake daarentegen is super lekker, maar behoorlijk zoet. Om die reden mengde ik ‘m altijd met groenten.

Daarnaast is bewegen belangrijk en zo heb ik regelmatig hele stukken gewandeld (doe ik al heel vaak, maar nu tijdens deze kuur dus ook), rond de 10.000 stappen per dag.

C9forever 1024x597 - Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Wat zit er in het pakket

Tijdens de C9 volg je een effectief voedingsschema en bewegingsplan, je gebruikt het supplementenpakket en maakt slanke recepten. Er is een speciale Facebookgroep waar je lid van kunt worden en waar je superveel fijne recepten kunt terugvinden. Je leert patronen veranderen en legt een goede basis waarmee je vervolgens verder kunt. Op de website kun je er echt van alles over terugvinden, dus voor nadere info kun je hier terecht.

Ik bestelde de pure C9 gel met het vanille shakepoeder en hiermee doe je dus 9 dagen. Uiteindelijk had ik zelfs voor 1 dag extra aloë vera en shakepoeder over.

De volgende items zitten in het pakket:


Forever Aloe Vera Gel™ (2x 1 liter)
Forever Lite Ultra Vanilla™ (15 maaltijden)
Forever Garcinia Plus™ (54 softgels)
Forever Therm™ (18 tabletten)
Forever Fiber™ (9 sticks)
Meetlint
Shaker
C9 brochure NL (bekijk de brochure)

C9forever 1 1024x1024 - Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Wat zijn mijn resultaten?

Hier was ik echt reuze benieuwd naar na 9 dagen en tussendoor heb ik mij bewust niet gewogen. Ik had geen zin om obsessief met die weegschaal bezig te zijn, want stel dat je met deze warmte eens een dag wat vocht vasthoudt, dan kan mij dat demotiveren zeg maar.

Voordat je start met de kuur noteer je je startgewicht (no further comments hahaha) en meet je o.a. je taille, armen, benen en kuiten op. Het idee is dat je deze handelingen na die 9 dagen nogmaals doet en dan zie je (hopelijk) resultaat.

Tijdens de 9 dagen heb ik me er voor de volle 100% aan gehouden en het ging me makkelijker af dan ik vooraf gedacht had! Het scheelt dat er best een hele lijst is van groenten en fruit die je wel mag eten, waarvan sommige groenten zelfs onbeperkt. Ik zag best op tegen het weegmoment, al voelde ik wel dat ik was afgevallen. De focus bij deze kuur ligt niet zozeer op alleen afvallen. Het idee is dat je je ontdoet van suikers en je bewust bent van een bepaalde levensstijl. Dit leek op geen enkele manier op 1 van mijn vele eerdere dieetpogingen.

In totaal ben ik tijdens deze kuur 4.8 kilo afgevallen en 16 cm over mijn hele lichaam kwijtgeraakt. Dat is dus echt een heel mooi resultaat en uiteraard was ik super blij daarmee! Het motiveerde mij zo enorm dat ik besloten had om dit gezonde patroon door te zetten en er zelf nog een aantal ‘C9-dagen’ aan toe te voegen. Inmiddels ben ik een paar dagen verder en is er tot nu toe 6 kilo af. Een mooi resultaat voor nu al!

IMG 20200716 110715 768x1024 - Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Is het te doen? Is het zwaar?

Ja, het is absoluut te doen. Ik heb geen enkele keer hoofdpijn gehad of het gevoel gehad dat ik dit niet trok. De 1e 2 dagen zijn inderdaad wel wat pittig, maar ik heb 1 kop zwarte koffie per dag gedronken en vooral heel heel heel heel veel water, komkommers, bleekselderij en ’s avonds vers gemaakte tomatensoep. Ik vond deze kuur persoonlijk niet te zwaar, al had ik op dag 7 wel enorm veel zin in drop en daar werd ik ’s nachts gewoon wakker door. Dat moment vond ik heel intens, want ik moest en zou gewoon echt een paar dropjes hebben en kon aan niets anders meer denken. Uiteraard heb ik dit niet gedaan :-).

Het fijne aan deze kuur is dat het prima te combineren valt met het gezinsleven. Zo maakte ik bijvoorbeeld op dag 2 spaghetti voor Jeroen en de kids, bestaande uit volkoren spaghetti, veel groenten, verse rode saus, gehakt en kaas. Zelf verving ik de volkoren pasta door courgettepasta en skipte ik de kaas en gehakt. Tijdens dag 1 en 2 mag je namelijk geen vlees of koolhydraten eten.

Vanaf dag 3 is het echt beter vol te houden, want dan mag je dus een maaltijd van 600 kcal. Zo maakte ik bijvoorbeeld voor mezelf gezonde springrolls met kip, terwijl mijn gezin aan de BBQ zat. Een BBQ kan ook hoor, dan neem je mager vlees met lekker veel groenten, zoals aubergine en courgette. Het went echt snel dit patroon en je wordt steeds creatiever in het bedenken van recepten.

En nu 1024x1024 - Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Hoe nu verder?

Terwijl ik dit type gaan we bijna met vakantie en daar zie ik eerlijk gezegd wel tegenop. Thuis is het echt heel goed te doen, dan neem ik nog steeds 1 x per dag aloë vera (de pure variant gekocht bij Holland & Barrett en daar kocht ik ook de Garcinia capsules) en 1 shake (inmiddels maak ik mijn Dieet Pro potten leeg en meng ik ze met kokosdrink van Alpro en flink veel spinazie of andijvie). ’s Middags neem ik een salade of roerei met feta en spinazie (of iets anders zonder koolhydraten) en ’s avonds eet ik nu met de pot mee, maar dan echt stukken minder koolhydraten. Op vakantie is het net even anders en zal het best een uitdaging worden om dit patroon enigszins vast te houden.

De hele dag door wordt water gedronken en Tastea detoxthee. De avonden zijn het moeilijkst, dan kijk je een serie zonder iets lekkers en dat is ronduit saai eigenlijk. Maar toch wennen ook die avonden wel en iedere dag wordt het makkelijker. Het mooie is dat ik zelf bepaalde patronen herken nu. Zijn de kids bijvoorbeeld enorm druk of ervaar ik stress? Dan neig ik automatisch naar iets lekkers en nu is dit gevoel enorm afgenomen.

Tijdens de vakantie probeer ik wel 1 x per dag een shake als maaltijd te nemen en zoveel mogelijk gezonde keuzes te maken, al mag er echt wel een lekker wijntje open of gaan we uit eten. Hele repen Tony’s zal ik niet snel in huis halen en die drang is er eigenlijk niet meer nu.

Nog een keer?

Zou ik de C9 nog een keer doen? Absoluut! In het najaar wil ik deze kuur nogmaals volgen, om mijn lichaam schoon te houden en weer even goed bewust te zijn van wat er gegeten wordt. Voor nu hanteer ik de 80/20 regel zoveel mogelijk en probeer ik bewust goede keuzes te maken, omdat ik me daar stukken beter bij voel. Hopelijk kan ik langzaam weer een liefdevolle relatie opbouwen met mijn weegschaal :-).

Ben jij bekend met deze kuur of ben je van plan ‘m binnenkort te volgen? Stuur me gerust een berichtje als je meer vragen hebt over deze kuur. Zoals je kunt lezen ben ik razend enthousiast.

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Detox Clean9 Forever FIT Lifestyle

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *