Kersenbaan Cothen
Algemeen Dagjes uit

De Kersenhut in Cothen | keep calm and eat cherries

Vaste prik: kersen halen!

Het is een vaste prik voor ons geworden om kersen te halen bij de Kersenhut in Cothen als we onderweg zijn van of naar opa en oma in Wijk bij Duurstede. Een kers is 1 van de fruitsoorten die door ons alle 4 enorm gewaardeerd worden en er is niks mis met wat extra vitamientjes :-).

Kersenhut Cothen 768x1024 - De Kersenhut in Cothen | keep calm and eat cherries

Wat? Een museum + spuugbaan?

Toegegeven, je kunt je hier geen dag vermaken, maar leuk is het wel om hier echt even een stop te maken, want naast dat kersen gewoon heel erg lekker zijn vers van het land zo uit de zak, is er ook een kersenmuseum en een echte spuugbaan. Deze laatste is favoriet bij ons, want “we moeten en zullen het winnen van papa”!

Wij zijn toch echt wel een aantal keren bij de Kersenhut geweest om een zak te halen, maar wat wij niet wisten is dat er ook een kersenmuseum is en dat er mogelijkheden zijn om een rondleiding door de boomgaard te maken. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om iets te drinken en te eten bij De Schenkerij. Voor de kids is er ook een speelhoekje en buiten kunnen ze losgaan op de trampoline of schommels.

In het (interactieve) kersenmuseum kun je kennis maken met de historie van de kersenteelt waarbij begrippen als traditie, trots, cultuur, mooie verhalen en nostalgie terug te vinden zijn. Wegens corona zijn ze momenteel gesloten, maar zodra het museum open is gaan we er zeker een keer langs!

Kersenhut Cothen 1 768x1024 - De Kersenhut in Cothen | keep calm and eat cherries
De spuugbaan: altijd leuk! Wie spuugt het verst deze keer?

Landwinkel De Kersenhut

De kersenboomgaard valt direct op als je er langs rijdt, maar als je de auto parkeert, zie je ook dat er een landwinkel zit (Landwinkel De Kersenhut). Ze verkopen hier allerlei lekkere streekproducten en het aanbod is dan ook groot. Ook kun je er leuke cadeaupakketjes samenstellen. En zoals gezegd kun je bij de Schenkerij even genieten van een lekker drankje en hebben ze er een uitgebreide lunchkaart. Wij maken hier zelf eigenlijk nooit gebruik van, omdat we altijd onderweg van/naar opa en oma zijn, maar ben je hier: neem dan zeker een kijkje! Je kunt ook lekker wandelen door de boomgaard.

Kersenhut Cothen 3 1024x768 - De Kersenhut in Cothen | keep calm and eat cherries
Kersenhut Cothen 2 752x1024 - De Kersenhut in Cothen | keep calm and eat cherries

Zijn kersen gezond?

Zelf dacht ik altijd dat kersen 1 van de ongezondere fruitsoorten was, omdat ze zo lekker zijn. Alles wat lekker smaakt moet wel ongezond zijn dacht ik :-). Niets is minder waar.

Kersen bevatten veel Vitamine A, C en het mineraal kalium. Dit mineraal werkt bloeddrukverlagend en beschermt tegen hartritmestoornissen. Ook zorgt kalium er – samen met natrium – voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Daarnaast draagt het ook bij aan gezonde botten, tanden en huid. En heel fijn: kersen bevatten weinig calorieën, een schaaltje van 200 gram bevat circa 108 kcal. Echt een win/win dus!

De Kersenhut; ben je er wel eens geweest en wist jij dat er ook een kersenmuseum bij aanwezig is en dat je er rondleidingen kunt krijgen? Neem echt even een kijkje op de website van deze toffe landwinkel. Keep calm and eat cherries!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - De Kersenhut in Cothen | keep calm and eat cherries
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *