When live gives you lemons
Algemeen Food

Citroen cheesetaart | when life gives you lemons

Het recept van deze citroen cheesetaart ga jij niet snel vergeten! Te goddelijk om niet gedeeld te worden zeg maar.

Heb jij een favoriete taart?

Heb je dat weleens, dat je een hap zet in een stuk taart en dat je die ene taart vervolgens niet meer vergeet? Heb jij een favoriete taart?

In ons gezin hebben we alle 4 een eigen identieke taartvoorkeur. Zo zijn de mannen thuis verslaafd aan appeltaart (met veel slagroom) 🙂 en ligt de voorkeur van de dames meer bij iets met chocola en marsepein. Als het maar lekker zoet is zeg maar. Een citroentaart paste niet helemaal in dat plaatje, totdat…

Die ene verjaardag

…we op die ene verjaardag waren. Die ene verjaardag waarbij er een zelfgebakken citroen cheesetaart voorgeschoteld werd die zo lekker smaakte, dat ik chocola en marsepein vergeten was. Deze taart moet gemaakt worden, moet gedeeld worden, maar vooral moet gegeten worden!

Citroen vs zomer

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar citroenen staan voor mij synoniem voor de zomer en ze hebben hier structureel een plekje op de fruitschaal. Tijdens 1 van mijn gezonde(re) periode’s start ik de dag met een glas lauw water en sap van een citroen. Even wennen is dat, maar na een paar dagen ga je het echt waarderen :-). En hoe lekker is het, om een grote kan water met citroen en munt te vullen en in de koelkast te zetten. Heerlijk af en toe een flink glas vullen gedurende de dag. De citroensapkuur met ahorn doet me ook denken aan de zomer, maar dat weer even terzijde (iets met bikiniproof :-).

Recept citroen cheesetaart

Maar goed, hier is hij dan voor jullie: het recept van de citroen cheesetaart. Ideaal om lekker te eten in deze zomerperiode, met vers fruit erop. Je kunt ‘m ook nog toppen met slagroom, maar aangezien ik al erg schrok van het aantal calorieën in de gecondenseerde melk heb ik gekozen voor blauwe bessen. We zochten ons trouwens scheel naar gecondenseerde melk in de supermarkt.

Gecondenseerde melk, eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord, laat staan dat ik wist in welk schap ik moest beginnen te zoeken. Wij gebruikten een blikje van Melkan, maar je hebt het ook van bijvoorbeeld Friesche Vlag. Het is een soort ingedikte melk waar (veel!) suiker aan toegevoegd is. Met alleen al 1200 kcal in 1 blikje gecondenseerde melk is deze taart niet echt gezond te noemen. Lekker is hij des te meer!

Recept citroen cheesetaart 1 683x1024 - Citroen cheesetaart | when life gives you lemons

When live gives you lemons

WhatsApp Image 2020 06 06 at 15.57.16 - Citroen cheesetaart | when life gives you lemons
Het lijkt worteltaart, maar dat is het niet

In ons geval is hij (helaas) niet kidsproof, maar ik vond dit met stip de allerlekkerste cheesetaart / cheesecake ooit! Oscar en Julie vonden het niet lekker. Ach, gelukkig is er altijd nog iets met appels, chocola of marsepein te maken voor ze :-).

Veel plezier met bakken, maar vooral met proeven! Hou mijn blog in de gaten voor nog meer fijne baksels en (kidsproof) recepten.

Heb jij ook zo’n lekker favorietje van een recept die je wilt delen? Benieuwd!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Citroen cheesetaart | when life gives you lemons

Delen is lief!

9 Comments

  1. Interessante post. Ik heb me afgevraagd over dit probleem, dus bedankt voor het posten. Best coole post. Het is echt een heel mooie en nuttige post. Bedankt

  2. Interessant onderwerp voor een blog. Ik ben op internet aan het zoeken naar plezier en kwam op jullie website terecht. Fantastische post. Heel erg bedankt voor het delen van je kennis! Het is geweldig om te zien dat sommige mensen nog steeds moeite doen om hun websites te beheren. Ik kom zeker binnenkort nog een keer terug.

  3. Indrukwekkende website, opmerkelijke feedback die ik kan aanpakken. Ik ga vooruit en kan solliciteren naar mijn huidige baan als dierenoppas, wat erg leuk is, maar ik moet nog uitbreiden. Vriendelijke groeten.

  4. Echt prachtig werk namens de eigenaar van deze internetsite, prima artikelen.

  5. Ik denk dat dit een informatief bericht is en het is erg nuttig en goed geïnformeerd. daarom wil ik u bedanken voor de inspanningen die u heeft geleverd bij het schrijven van dit artikel.

  6. Dat lijkt uitstekend te zijn, maar ik ben er nog steeds niet zo zeker van of ik het leuk vind. Zal er in ieder geval veel meer naar kijken en persoonlijk beslissen!

  7. Bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit te bespreken, ik voel me er sterk bij en leer graag meer over dit onderwerp. Zou u, indien mogelijk, als u expertise opdoet, uw blog willen bijwerken met extra informatie? Het is buitengewoon nuttig voor mij.

  8. Hallo, ik heb de meeste van je berichten bekeken. Dit bericht is waarschijnlijk waar ik de meest bruikbare informatie voor mijn onderzoek heb gekregen. Bedankt voor het posten, misschien kunnen we hier meer over zien. Kent u nog andere websites over dit onderwerp?

  9. Ik vind je bericht leuk. Het is goed om te zien dat u vanuit het hart spreekt en dat duidelijkheid over dit belangrijke onderwerp gemakkelijk kan worden waargenomen … velcro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *