Bedankje juf of meester
Algemeen Knutselen

Bedankje voor de juf of meester

De juf en meester in het zonnetje

Je hoeft maar te kijken op Instagram of Facebook en je ziet het vrijwel direct: leuke bedankjes voor de juf of meester! Mijn creatieve ♥ gaat er sneller van kloppen en waar sommige moeders hier vlekken van in hun nek krijgen, denk ik alleen maar: ‘yes, we mogen weer’!

Na een erg bewogen (en vooral dynamisch jaar) voor zowel leerlingen als ouders, maar absoluut ook voor de juf of meester, is het nu tijd om ze in het zonnetje te zetten. Hier en daar zijn de meningen er wat verdeeld over, want waarom moeten er nu extra cadeautjes worden gegeven tegen het einde van het schooljaar? Het is toch gewoon je baan en lesgeven hoort erbij?

Kijkend naar de meester van Oscar en juf van Julie (en überhaupt, kijkend naar onze basisschool) dan ben ik van mening dat onze kids het enorm getroffen hebben. Ze gaan (bijna) iedere dag enthousiast naar school en komen enthousiast thuis (bijna altijd dan :-). De kleinschaligheid van onze school, de passie waarmee les gegeven wordt en de relatief kleine afstand tussen leerkracht en onze kids ervaar ik zelf als heel fijn.

Tijdens de thuisstudie gedurende corona deden onze juf en meester er alles aan om de kids extra te enthousiasmeren, om er zoveel mogelijk voor ze te zijn en vooral geduld te hebben. Veel geduld :-). Tijd om ze in het zonnetje te zetten!

Chaos op tafel 🙂

Het moet leuk blijven

Eerlijk is eerlijk, het moet leuk blijven en wat mij betreft hoeft een leuk cadeautje geen hoofdprijs te kosten. Loop een Action of Hema binnen en je slaagt vaak al snel. Vorig jaar maakte ik namens alle kids uit beide klassen een ‘speKtaculair blik, gevuld met spekkies en handjes met persoonlijke boodschappen’. Dat was echt 1 groot succes, maar kostte relatief veel tijd. Met name het checken of ieder kind iets op het handje had geschreven was tijdrovend en bijhouden wie wel/niet betaald had. Dit jaar zou ik het anders doen en zelf iets maken wat de kinderen kunnen geven aan hun juf / meester. Er werd collectief niets geregeld in ieder geval.

Door de bomen het bos niet meer zien

Zoals geschreven is er zoveel te koop om aan de juf of meester te geven en in de wereld van Instagram zie ik soms door de bomen het bos niet meer, want er is zoveel leuks te koop! Eigenlijk kwam ik in een hele andere wereld terecht, want naast de Action en Hema was er nog zoveel meer leuks te koop online!

Ik kwam o.a. terecht op de site van Hippe Traktaties en zag dat daar zoveel leuke juffen- en meestercadeautjes te koop zijn. Mijn oog viel op een gele kaart (‘voor de coolste meester’) en een roze variant voor de juf (‘I’m your biggest fan), met bijpassende stickers en notitieblokjes. Leuk, leuk, leuk! Die heb ik dus gelijk besteld, samen met nog een leuke extra set stickers, en wat werd dit snel geleverd zeg! En met die ventilatoren kon ik wel iets bijpassend grappigs bedenken.

Hippe Traktaties 1024x1024 - Bedankje voor de juf of meester

Bij de Action had ik onlangs toffe, bijpassende handventilatoren gezien in de vorm van een ijsje voor EUR 0,79 en daar scoorde ik een gele en roze van. Daarnaast haalde ik matching kaftpapier, potloden, pennen en gummetjes bij de Hema en apenkoppen + spekkies bij de supermarkt. Confetti had ik nog in huis en voor de juf kocht ik bij de Action nog een schattig gezichtsmaskertje.

Action handventilator 1024x1024 - Bedankje voor de juf of meester

Manlief snapt dit niet

‘Hoe kun je in vredesnaam een heel artikel schrijven over 2 cadeautjes’ en ‘hoe druk kun je zijn met dit soort dingen’ 😆. Dat weet ik eigenlijk ook niet, maar ik weet wel dat ik hier heel blij van word en dat het mij energie geeft om hiermee bezig te zijn. Het verzinnen van iets, het vervolgens fotograferen en een bijbehorende tekst bedenken…het is zo leuk om te doen. Eigenlijk heb ik dat met het bloggen in het algemeen. Daarnaast vind ik het ook leuk om iets voor ander te maken en zit ik vaak vol ideeën waar ik iets mee wil.

IMG 20200630 124544 1 1024x768 - Bedankje voor de juf of meester
IMG 20200630 124333 1 e1593521605468 899x1024 - Bedankje voor de juf of meester
Ga je de apenkoppen missen dit jaar meester Joris?
juf meester cadeau 1024x1024 - Bedankje voor de juf of meester
Blij met het eindresultaat!

Zelf vind ik het eindresultaat erg grappig geworden en de kids ook. Het kaftpapier heb ik als een soort basis gebruikt om alles op te leggen en vervolgens heb ik het met doorzichtig folie als een snoepje ingepakt.

En Jeroen? Ach, die mag volgend jaar een tof cadeautje uitzoeken en is allang blij dat hij het dit jaar niet hoeft te verzinnen:-).

Geven ze bij jullie in de klas ook cadeautjes aan de juf of meester en zo ja, wat geef je hem of haar? Benieuwd!

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Bedankje voor de juf of meester

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *