Klimbos Zeist
Dagjes uit

Apen in Klimbos Zeist

Heb je kids vanaf 6 jaar met een minimale lengte van 1.30 meter? Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Of zoek je nog een tof uitje voor de vakantie? Lees dan echt even verder, want wellicht kun je iets met de info uit deze blog! Een aantal weken geleden bezocht ik het Klimbos in Zeist en hieronder laat ik je weten wat wij van dit bos vonden.

Al een tijdje op de planning

Een bezoekje aan Klimbos Zeist stond al een tijdje op de planning totdat corona voor vertraging zorgde. Een aantal weken geleden besloot ik alsnog met de kids te gaan en checkte ik de website even voor richtlijnen en eventuele maatregelen.

Net zoals bij vele andere uitjes is vooraf reserveren verplicht. Ik reserveerde 2 dagen van tevoren en dat ging prima! Op dit moment mag alleen de jeugd t/m 18 jaar ‘de boom in’ wegens corona, maar als ouder(s) mag je er wel gewoon bij zijn en het bos in. Sterker nog; je krijg ook nog eens een gratis kop koffie of thee aangeboden!

Ik schrok van de prijs

Maar dan ook echt schrok ik van de prijs…Voor kids t/m 16 jaar betaal je (hou je vast!) EUR 5,95 per kind en ben je 17 of 18? Dan betaal je EUR 10,25. Ik vond dit echt heel erg laag en was wat sceptisch, want kun je voor dat lage bedrag echt een leuk klimbos verwachten?

Ik reserveerde 2 tickets en op de bewuste dag meldden we ons op tijd bij de zij-ingang van het bos. De kids hadden er zin in! Oscar bleek hier al eens geweest te zijn met een partijtje en was helemaal in zijn element toen het ‘dat ene toffe klimbos’ bleek te zijn waar hij al eens was geweest.

Wat een enthousiast team!

Het eerste wat direct opviel: wat is dit een enthousiast team! Je wordt heel hartelijk welkom geheten en de kids en ik kregen uitleg bij de startplek van het klimbos, bij de Toren van Tije.

Kids beklimmen zelfstandig het parcours en ik vond het eerlijk gezegd best spannend om ze alleen te laten gaan. Stel dat alles niet goed vast zit, dan vallen ze echt een flink eind naar beneden. De instructeur stelde me op mijn gemak en legde alles heel rustig uit. Oscar en Julie kregen beiden een speciale klimgordel aan (ze werden daarbij geholpen en er werd gecheckt of alles goed vast zat).

Oefenkabelbaan 897x1024 - Apen in Klimbos Zeist

Vervolgens hielp de instructeur om het zekersysteem uit te leggen en ze voor het eerst aan te haken op het speciale zekersysteem. Al snel zag ik: dit komt helemaal goed, ze zitten goed vast en ze hadden dit systeem snel onder de knie!

Bouncenet 834x1024 - Apen in Klimbos Zeist

2 routes met 4 ziplines

Al direct bij binnenkomst viel het enorme speelnet op met grote bounceballen, waar je als laatste in kunt jumpen na het klimmen. Dit net is gemaakt op 3 meter hoogte en de kids keken hun ogen uit.

Er zijn 2 routes die je kunt maken hoog in de bomen en met 4 ziplines roetsj je als een ware Tarzan of Jane naar het volgende klimelement. Om te oefenen hebben ze een lage kabelbaan gemaakt, zodat je het zekeren goed onder de knie kunt krijgen. Dat hadden ze bij ons al snel door :-). Tijd voor het grotere werk!

Klimbos Zeist 1 1024x768 - Apen in Klimbos Zeist

Alle bomen waren van ons

Toen wij er waren hadden we echt mazzel, want er was verder nog niemand in het klimbos. Het team had in de gaten dat onze kids erg enthousiast waren en ze mochten iets langer blijven dan de gebruikelijke 1.5 uur die je reserveert. Op die manier waren ‘alle bomen van ons’ en konden ze in alle rust het parcours afleggen.

Toegegeven, Julie (8 jaar) vond sommige elementen in het parcours nog best spannend. Oscar (nu 11, toen 10) kon het niet gek en spannend genoeg zijn daarentegen. Ze hebben bij ons ruim 2 uur als echte apen geklommen en ze werden er steeds behendiger in. Ondertussen kreeg ik een gratis kop koffie aangeboden tijdens het meelopen onder de bomen door.

Klimbos Zeist 2 1024x1024 - Apen in Klimbos Zeist

Ideaal uitje

Wij vinden dit echt een ideaal uitje en al helemaal met kids in deze leeftijdscategorie. Ideaal in meerdere opzichten:

  • Absoluut budget-proof. Je betaalt EUR 5,95 voor veel plezier!
  • De kids verleggen hun grenzen en werken aan extra zelfvertrouwen
  • Ze zijn actief in de buitenlucht bezig
  • Te combineren met het daarnaast gelegen zwembad Dijnselburg. Ze hebben ook een buitenbad, grenzend aan het klimbos. Het zwembad is momenteel gesloten wegens corona zag ik.
  • Centraal gelegen in de provincie Utrecht. Voor ons was het een minuutje of 20 rijden.

Voor herhaling vatbaar

Zoals gezegd werkt er een heel enthousiast team van instructeurs. Julie was op enig moment bang bij 1 punt in het parcours en de instructeur klom via een ladder omhoog om haar te helpen.

Daarnaast hadden ze op dat moment een pin storing en aangezien ik geen kleingeld op zak had, kon ik voor de kids even niets lekkers kopen. 1 van de medewerksters besloot het voor te schieten uit eigen zak en bood aan een Tikkie te sturen naar mij. Dat soort dingen zeg maar, dat zijn de puntjes op de -i. Ik werd overigens niet gesponsord hoor, maar ben gewoon erg enthousiast over deze locatie.

Klimbos Zeist 3 751x1024 - Apen in Klimbos Zeist

Een dikke duim omhoog voor Klimbos Zeist en we komen snel terug! Het is hier trouwens ook heel leuk om je kinderfeestje te geven. Wellicht eventueel in combinatie met zwemmen. Check hier de website voor meer info.

Blik en Burgers 768x1024 - Apen in Klimbos Zeist

Na afloop reden we voor een snelle lunch naar Blik & Burgers. Ook daar komen we zeker terug, want daar zit een toffe skatebaan bij! Helaas hadden de kids geen skeelers of step mee, maar voor de volgende keer nemen we dat absoluut mee.

In de buurt kun je ook super mooie wandelingen maken, dus gegarandeerd voldoende inspiratie voor een tof dagje uit.

Ben jij weleens in een klimbos geweest? Of staat het binnenkort op de planning?

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - Apen in Klimbos Zeist
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *