Uitjes Flevoland
Dagjes uit

2 hele toffe uitjes in Flevoland

De uitjes die ik in deze blog zal toelichten zijn hier favoriet bij de kinderen. Het 1e uitje ontdekten we eigenlijk bij toeval, toen we onderweg waren naar het 2e uitje en beiden zijn super goed met elkaar te combineren, want hemelsbreed ligt het 20 minuten van elkaar vandaan. Ik heb het over Het Belevenissenbos in Lelystad en als afsluiter pannenkoekenhuis Hans en Grietje in Zeewolde.

Waarschijnlijk heb je van deze locaties weleens gehoord (ze zijn namelijk beiden erg populair in de provincie Flevoland), maar mocht dat niet het geval zijn: lucky you, want dan valt er echt wat te ontdekken!

Belevenissenbos 1024x1024 - 2 hele toffe uitjes in Flevoland

Flevoland

Lange tijd dacht ik er eigenlijk niet over na om een dagje uit te gaan in de provincie Flevoland. Geen idee waarom eigenlijk, maar ik dacht dat er (buiten Walibi in Biddinghuizen) niet zoveel te doen was. Kwam ik daar even mooi van terug, want er is zat leuks te beleven in deze provincie! Zodra we deze provincie binnenrijden voelen we een bepaalde rust en ruimte. Het zal door het vele water komen :-), maar ook het uitgestrekte en moderne spreekt mij erg aan.

Zoals gezegd, kwamen we bij toeval uit bij Het Belevenissenbos. We reden voor het eerst naar Hans en Grietje en hadden wat tijd over om daar in de buurt nog iets leuks te ondernemen. Via Kidsproof Flevoland kwam Het Belevenissenbos voorbij en we hadden geen idee wat we konden verwachten. Dat het zo leuk zou zijn wisten we van tevoren niet. En heel fijn…gratis toegang!

Belevenissenbos 2 1024x1024 - 2 hele toffe uitjes in Flevoland

Het Belevenissenbos

Het bos en de speeltoestellen zijn geschikt voor kids vanaf 6 jaar. Het is een echt speelbos (of eigenlijk moet ik zeggen: klimbos) en er zijn talloze speeltoestellen (140 in totaal!) waar kids zich uren kunnen vermaken. Wat kun je er allemaal doen?

Allereerst spelen…heel veel spelen! En ontdekken, want er is veel te zien en te doen. Je hebt een klimroute die je al wandelend aflegt met allerlei klim- en speeltoestellen waar je gebruik van maakt. Je kunt ook over boomstammen lopen door het bos. Zelf vonden wij dat fijn, want op die manier kom je ook aan wandelen toe en de kids kijken steeds uit naar weer een nieuwe klimactiviteit. Win/win dus!

In Het Belevenissenbos is er geen toezicht. Kinderen spelen er onder verantwoordelijkheid van eigen ouders of begeleiders. Het spelen is dus op eigen risico. Daarnaast is er veel water (met maximale diepte van 1 meter). Als je kind nog geen zwemdiploma heeft, moet je het uiteraard goed in de gaten houden. Het water is deels officieel zwemwater. Zwemmen is toegestaan. De waterkwaliteit wordt overigens goed gecontroleerd door Waterschap Zuiderzeeland.

Belevenissenbos 3 scaled e1594400875854 500x1024 - 2 hele toffe uitjes in Flevoland
Wandelen met app weetjes onderweg

Faciliteiten

Er zijn ruim voldoende mogelijkheden om te picknicken in het bos en heel fijn: je mag eigen eten en drinken meebrengen!

Na het spelen zijn de meeste kids vies (althans, die van ons wel) 🙂 en hoe relaxed is het dat er bij de toiletten ook douches zijn die je gratis kunt gebruiken. Let op: alleen koud water! Op die manier heb je dus weer schone kinderen in je auto naar huis. Wij vonden dit echt zo’n tof (gratis) uitje en zullen hier zeker vaker heen gaan! Wel heb ik 1 advies voor je: neem schone kleding mee en een extra paar schoenen…

Hans en Grietje 1024x1024 - 2 hele toffe uitjes in Flevoland

Hans en Grietje pannenkoekenhuis

Hier gingen we voor: het Hans en Grietje pannenkoekenhuis! Nadat we zoveel verhalen hoorden over een bewegend plafond en bewegende tafels, waren we echt nieuwsgierig geworden. Het was tof, nee niet zomaar ‘tof’, maar gewoon echt fantastisch!

De kinderen waren helemaal hyper bij aankomst, want natuurlijk zijn pannenkoeken altijd een goed idee, maar die speeltuin die erbij zit…en een echte snoepwinkel waar ze na afloop iets mogen uitzoeken! Deze plek moet je echt met kids bezocht hebben. Ik word op geen enkele manier gesponsord hoor, maar ben gewoon enorm enthousiast over deze plek!

Heksencoins 1024x576 - 2 hele toffe uitjes in Flevoland

Heksencoins

Bij de kindermenu’s kregen de kids echte ‘heksencoins’ / ‘heksenmunten’. Deze muntjes zijn inwisselbaar voor speelgoed, een ijsje, lolly uit de heksenlollymachine (leuk woord voor galgje) 🙂 of voor snoep. Zie die kids nog maar eens mee de auto in te krijgen na afloop. Deze munten kunnen als prima pressiemiddel werken!

Binnen en buiten fantastisch

Hans en Grietje is zowel van binnen als buiten fantastisch en wat is er veel te doen zeg! Dit is geen normale pannenkoekenhut; dit is een waar speelparadijs! Onze kids (8 en 10) vinden het heel leuk om daarheen te gaan. Buiten heb je glijbanen, meerdere speelelementen, een springkussen en het leukste wat onze kids betreft: een skelterbaan met tankstation.

En dan binnen: eens in de zoveel minuten hoor je een speciaal muziekje en gebeurd het – in een speciaal gedeelte van het restaurant bewegen de tafels. In een andere ruimte speelt zich e.e.a. af bij het plafond en beweegt de vloer. Verder is er binnen ook nog een speelgedeelte met toffe glijbanen. Het is eigenlijk niet te beschrijven zo leuk, bijna magisch. De entree is gratis, maar het eten en drinken uiteraard niet.

Ze maken er echt een feestje van daar. De kindermenu’s zijn leuk aangekleed, de drankjes zien er feestelijk uit en bij binnenkomst kun je aan een speciaal touwtje trekken, maar pas op…je kunt nat worden!

Eigenlijk moet je dit met eigen ogen gaan zien. Hier staat Hans en Grietje in Zeewolde in ieder geval met stip op 1 in de top 5 leukste restaurants!

Ben jij weleens in Het Belevenissenbos geweest of heb je gegeten bij Hans en Grietje? Benieuwd of je mijn enthousiasme hierin deelt :-). Wij zoeken Flevoland wat vaker op denk ik…

-xxx- Carla

20200606 145646 0001 Edited 2 - 2 hele toffe uitjes in Flevoland
Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *